L’informatiu del dimarts 07 de maig 2019

Dijous a l’estat francès, serà un dia de protesta contra el projecte de llei de reforma de la funció pública. Els 9 sindicats de funcionaris criden a manifestar contra aquest text que serà estudiat pels diputats a partir del 13 de maig. A Perpinyà, la municipalitat anuncia que hi haurà un servei d’acolliment pels mainatges dels establiments on el seguiment de la vaga sigui igual o superior a 25%. Dos centres de lleures seran obertes per rebre aquests nins i nines de maternal.

La RN22 amb accés al Pas de la Casa segueix tancada des del 26 d’abril quan es va produir una esllavissada de roques sobre la carretera. Des de llavors la freqüentació als comerços del Pas de la Casa ha baixat en picat. Això preocupa el govern Andorrà que avui es trobarà amb el Prefecte de la regió Occitanie i el Prefecte del departament dels Pirineus Orientals. Tots dos presentaran al cap de govern d’Andorra els passos a seguir en les obres de rehabilitació de la RN 22.

Canvi anunciat a la Universitat de Perpinyà. El president Fabrice Lorente ha decidit abandonar el seu càrrec per entrar a la Inspecció general de l'administració de l'educació nacional i de la investigació. El canvi serà efectiu el 1r de juny i tancarà un període de 12 anys al capdavant de la Universitat. D'altra banda el nom de Fabrice Lorenta també sona a la política: podria ser un dels representants de la llista de Jean Marc Pujol a les eleccions municipals. De moment Lorente no ha presentat oficialment candidatura.

El judici contra el procés va reprendre ahir amb declaracions de testimonis citats per les defenses dels presos polítics. Van declarar diversos responsables del Mossos d’esquadra, l’antic batlle de Barcelona, Xavier Trias, el diputat de JxCat, secretari general de la Crida, Antoni Morral, un exsecretari de l’ANC i del secretari general del sindicat Comissions Obreres a Catalunya.

El President Carles Puigdemont va anunciar ahir que denunciarà la Junta Electoral Central Espanyola per prevaricació. Recordem que la Junta Electoral va prohibir a Puigdemont i als exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí presentar-se a les europees. Ara la justícia ha donat la raó a Puigdemont. Aquest però ha denunciat que el prejudici ja està fet i ara només li queden 20 dies per fer campanyes, imprimir paperetes i fer propaganda.

Ja hi ha data a la compareixença de Quim Torra davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Serà la setmana que ve, el 15 de maig, quan el president haurà de declarar com a investigat per desobediència. La Fiscalia el va denunciar per haver mantingut els llaços grocs al Palau de la Generalitat i a la resta d'edificis públics malgrat la prohibició de la Junta Electoral Central.

Rugbi a 15: el teloner de,l'USAP, Manu Leiataua, lesionat durant el darrer partit serà baixa durant 5 o 6 mesos. D’altra banda l’USAP cada cop té més a prop el fitxatge de Damien Chouly, l’ex ussapista podria tornar al club. En tot cas el fitxatge sembla que va per bon camí.

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Rafael Renyé