L’informatiu del dilluns 06 de maig 2019

El vent ha bufat fort aquest cap de setmana amb ràfegues de fins a 120km/h al Cap de Biarra. Les ventades afluixaran a partir d’avui, però la setmana podria torna a portar pluges a partir de dimecres. Les temperatures pujaran difícilment aquests dies. Més informació a la fi d’aquest informatiu.

Ha començat la collita de la cirera al Vallespir. Les pluges han fet que la collita comencés un poc més tard de lo previst. Però cap problema pels productors de Ceret, Sant Joan Pla de Corts i els Banys, la collita s’anuncia bona. En total són 80 productors que enguany podrien collir fins a 150 tones de cireres, contra 130 per l’any passat.

El tribunal Suprem Espanyol no veu motius per impedir que Puigdemont, Comin i Ponsatí siguin candidats a les eleccions Europees. Així ho ha decidit l'alt tribunal que torna a enviar el cas al jutjat contenciós administratiu de Madrid que haurà de prendre la decisió definitiva.

La ministra espanyola de Justícia en funcions, Dolores Delgado, va abandonar ahir un acte d'homenatge al camp de concentració de Mauthausen per la referència que es va fer als "presos polítics" catalans. La directora general de Memòria Democràtica de la Generalitat, Gemma Domènech, va recordar que una placa d'homenatge va ser col·locada fa dos anys pel llavors conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva, a qui es va referir com a pres polític. La ministra espanyola ha criticat l'expressió com un "acte d'exclusió" que xoca amb els valors que van sorgir d'aquest camp d'extermini.

L'ANC, reunida en Assemblea general, va aprovar ahir el seu nou full de ruta. Aquest document aprovat per unanimitat aposta per una declaració unilateral d'independència en cas que l'independentisme obtingués més d'un 50% dels vots si se celebren eleccions al Parlament a la tardor. L'ANC pensa que el president de la Generalitat acabarà convocant eleccions al Parlament després del cicle electoral i després de la publicació de la sentència del judici del procés.

Avui es reprèn el judici al Tribunal Suprem de Madrid després d’un pont llarg a Madrid. Des d’avui fins dijous s’espera que declarin fins a 56 votants de l’1 d’octubre, a més de representants polítics o sindicals, com és el cas de Xavier Trias, exalcalde de Barcelona i exconseller de la Generalitat.

Rugbi a 15: l'USAP ha perdut contra Clermont per 35 a 13.
Rugbi a 13: els Dragons van tornar a guanyar divendres contra Hull FC per 6 a 37.
I l'equip reserva dels Dracs, el Sant Esteve XIII Català, s'ha classificat per la final de la Copa de França després de vèncer Limós per 42 a 12. La final es jugarà el 8 de juny a l'estadi Gilbert Brutus contra Carcassona.

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Rafael Renyé