L’informatiu del dijous 25 d’abril 2019

El vicepresident de la regió encarregat de transports sobre la línia del Tren Groc, Jean-Luc Gibelin, serà avui a Catalunya Nord. Es reunirà amb els Presidents de Comunitats de Comunes i elegits concernits per la linia. A la tarda Jean-Luc Gibelin serà a Perpinyà per llançar el Comitè departamental dels transports. Farà un punt sobre l’estat d’avançament de la modernització del Tren Groc.

La vila de Perpinyà porta queixa contra un grup d’una vintena de refugiats que ocupa, des de fa unes setmanes, un edifici municipal al carrer Émile Zola. L’ajuntament ja ha fet tallar l’aigua i l’electricitat per forçar-los a marxar. La municipalitat ha presentat una mesura d’urgència davant la justícia. Els ocupants poden ser desallotjats en tot moment.

Nova agressió ahir a la presó de dones de Perpinyà. Una detinguda va donar un cop de peu a la cara d’una vigilant que intentava immobilitzar-la. El sindicat UFAP UNSA denuncia que la presó de dones de Perpinyà té una capacitat per 28 detingudes però actualment acull 53 dones. Una delegació de treballadors de la presó es trobaran demà amb el Prefecte per explicar-li els problemes que representa la superpoblació a la presó de Perpinyà.

Greu accident ahir a l’entrada de Prats de Molló. Un motorista de 50 anys i la seua acompanyant d’uns 30 anys van ser evacuats amb helicòpter fins a l’Hospital de Perpinyà en estat greu. L’accident no va implicar cap més vehicle.

Els serveis de prevenció de la CPAM (Caixa Primària d’Assegurança Malaltia) i el Centre d’Orientació i Acompanyament de salut a Perpinyà organitzen avui una matinada d’informació i de sensibilització amb motiu de la Setmana Europea de la Immunització.
La setmana de la vacuna va ser creada el 2005 per l’organització Mundial de la Salut per augmentar la cobertura de la immunització entre la població. Les portes de la CPAM del barri de Sant Mateu a Perpinyà seran obertes avui entre les 8h30 del matí i les 12h del migdia.

El judici contra el procés va ser marcat ahir per una declaració tensa del coordinador de Mossos per la República, Albert Donaire, que per començar va intentar declarar en català, fins que els advocats de l’extrema dreta de Vox, li van demanar repetidament de traduir, fent com si no entenguessin les respostes.

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Rafael Renyé