L’informatiu del dimecres 24 d’abril 2019

Avui s’obre a Canet la 15a edició del Fòrum del treball de temporada. De les 9 del matí fins a la 1 del migdia el Liceu Rosa Luxemburg acollirà empreses que es dediquen a oficis turístics, com ara l’hostaleria, el comerç o la gran distribució. Durant aquesta matinada s’espera que s’hi presentin prop de 4000 persones que cerquen feina durant els mesos d’estiu. La cita és avui fins a la 1 del migdia al Liceu Rosa Luxemburg de Canet.

El Parc de les Exposicions de Perpinyà acull des d’avui l'11a edició del MedFEL, el saló internacional de negocis de la filera de fruita i de llegums de l’EuroMediterrani.
Fins divendres s’espera que visitin el saló prop de 6000 visitants. El MedFEL comptarà amb taules rodones, debats i intercanvis que es basaran en 3 eixos: la innovació, l’anticipació i el desenvolupament econòmic.

La pluja, finalment, no haurà amargat del tot la celebració de Sant Jordi. Després de les pluges intenses del matí el temps es va calmar ahir al migdia i Catalunya va tornar a viure una gran diada del llibre i de la rosa. Aquí a Catalunya Nord els actes relacionats amb Sant Jordi continuaran aquesta setmana. Avui per exemple es presentarà el llibre «La Catalogne et l’Espagne, les clefs du conflit». El llibre el firmen diferents personalitats com l’eurodiputat José Bové, el Vicepresident del Consell Departamental Nicolas Gracia, o el president d’Òmnium Jordi Cuixart, entre altres. L’acte es farà a 18.30 h a la Casa de la Catalanitat de Perpinyà.

El judici contra el procés va reprendre ahir amb la declaració de tres dels exconsellers que van ser rellevats el juliol del 2017 per Carles Puigdemont i l’intendent de mediació dels Mossos que el 20 de setembre va ajudar la famosa lletrada a sortir pel pati interior de la conselleria d’Economia.

Nova denúncia contra la judicialització del conflicte entre Catalunya i Espanya.
Una seixantena de personalitats i diputats de tres partits portuguesos han signat un manifest que afirma que el problema català és de naturalesa política, i que, per tant, s'ha de resoldre amb solucions polítiques i no judicials.
El manifest va en la línia del que van signar un grup de senadors de l’estat francès i un grup d'intel·lectuals i polítics italians que reclamaven la llibertat dels presos i una solució política per a Catalunya.

Malgrat la presó i l’allunyament Jordi Cuixart no es rendeix. Una bona mostra d’això és l’anunci que va fer juntament amb la seua parella Txell Bonet: Tots dos seran pares al mes de setembre. Cuixart ha declarat que cap presó ni repressió no pot aturar les ganes de seguir construint la seua família.

El conseller d’Afers estrangers de la Generalitat, Alfred Bosch, ha reclamat la llibertat dels presos polítics en una recepció organitzada al Palau de Westminster al Regne Unit.
L’acte s’ha fet per celebrar el dia de Sant Jordi, patró que comparteixen Anglaterra i Catalunya.

El vaixell Open Arms, que rescata migrants al mediterrani, ja torna a navegar. Ahir va salpar del port de Barcelona per transportar material humanitari al Mediterrani.
Després de 100 dies de bloqueig, la setmana passada va rebre el permís per tornar a navegar pero sense efectuar tasques de rescat de persones, sinó que s'haurà de limitar al transport d'ajuda humanitària.

Ahir van començar unes obres de reparació al pont Puig a la RN320 a la carretera del Coll del Pimorent. Durant 5 mesos una desviació serà oberta. La Direcció interdepartamental de les carreteres del sud-oest demana que es respecti la senyalització per garantir la seguretat dels automobilistes i dels obrers.

Macabra descoberta ahir a Cervera. El cos d'una dona d’uns 50 anys va ser localitzat al mar, a prop de la platja principal del vilatge.Una investigació ha estat oberta per identificar el cos i descobrir les causes de la mort. Una autòpsia serà realitzada a finals de setmana a l'institut Medico-legal de Montpeller. Els investigadors treballaran amb investigadors sud-catalans per establir una llista de desaparicions en aquest sector.

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Rafael Renyé