L’informatiu del dimarts 23 d’abril 2019

 

Avui dia de Sant Jordi el llibre i la rosa seran protagonistes arreu del país. També ho serà la pluja que amenaçarà durant tot el dia arreu de Catalunya. A casa nostra les precipitacions haurien de ser més presents al matí. Malgrat aquesta pluja els llibreters esperen vendre un milió i mig de llibres a tot el país i prop de 6 milions de roses.

A Perpinyà l’acte institucional de Sant Jordi es farà aquesta tarda a l’Hotel Pams en col·laboració entre la Casa de la Generalitat i la Municipalitat de Perpinyà. La celebració institucional de Sant Jordi, serà doncs avui a l’Hotel Pams a les 18h. A notar que aquesta tarda, també a 18h es faran lectures de Simona Gay a la Llibreria Catalana, les lectures seran seguides d’un assaig dels Castellers del Riberal.

Demà a la Casa de la Catalanitat es presentarà el llibre «La Catalogne et l’Espagne, les clefs du Conflit». L’acte és organitzat per l’Aliança per les llibertats a Catalunya i l’Editorial Balzac, i serà presentat per Pere Manzanares. Hi participaran el Vicepresident del Consell Departamental Nicolas Gracia, i el Secretari de l’Aliança per les Llibertats Robert Marty. L’acte és previst per demà a 18h30.

La fira de llibres i de roses a Perpinyà es farà dissabte amb parades en diferents punts de la vila. Els editors tindran parades al Voral Vauban, Les assocacions seran a la Plaça de Verdun, Els llibres de segona mà es vendran a Plaça Gambeta i els llibreters rebran diversos autors a la Plaça Aragó. Això serà doncs dissabte de les 9 del matí fins a les 7 de la tarda.

El Comitè de defensa dels sense papers presentarà un recurs judicial contra el batlle de Perpinyà i la companya Véolia, després que l'ajuntament tallés l'aigua en un local municipal ocupat. Ja fa més d'una setmana que diversos refugiats es van instal·lar a la Casa Delacroix, un edifici municipal inocupat del carrer Émile Zola de Perpinyà. Ara el Comitè ha decidit emprendre mesures per ajudar aquests refugiats que no tenen cap més lloc a on allotjar-se.

El judici contra el procés reprèn avui coincidint amb Sant Jordi. Després de les declaracions dels agents policials i de Guàrdia Civil, avui tornen els testimonis polítics, tots citats per l'acusació popular de Vox. Per tant avui el tribunal ha citat a declarar com a testimoni el vicepresident del Govern de la Generalitat, Pere Aragonès, i els exconsellers Jordi Jané, Meritxell Ruiz i Jordi Baiget, que van deixar l'executiu el juliol del 2017.
Les declaracions de representats polítics s'allargarà tota la setmana fins dijous.

Indignació a Catalunya per l’execussió d’un ninot que representava Carles Puigdemont en un vilatge d’Andalusia. Per celebrar la Pasqüa aquest vilatge proper a Sevilla va penjar, cremar i afusellar la imatge del president exiliat. Les armes i les municions reals les van donar la policia local del municipi dirigit per un batlle del PSOE. El mateix President Puigdemont ha qualificat l’acte d’"orgia de violència desfermada" contra el que ell representa. El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat que la Generalitat presentarà una denúncia davant la justícia.

Victòria dels Dracs Catalans ahir a Gilbert Brutus. Els Catalans es van imposar per 37 a 16 contra Castleford, un resultat que els hi permet mantenir-se a la part alta de la classificació. El pròxim partit dels Dracs es jugarà al camp del líder diumenge vinent.

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Rafael Renyé