L’informatiu del divendres 19 d’abril 2019

Avui és divendres Sant i Perpinyà viurà, un any més, la processó de la Sang. A partir de les 15.00 h la processó sortirà de l'església de Sant Jaume, passarà per l'església dels Dominicans i a les 16 es preveu que arribi a la Catedral Sant Joan Baptista. El trajecte previst seguirà pel Castellet, i per les esglésies de Sant Mateu i La Real abans d’acabar als Jardins de la Miranda a les 6..

El President de l'USAP, François Rivière, va anunciar ahir el seu pla de futur per l'USAP. El primer equip i el centre de formació s'instal·laran definitivament al Molí de Vent. Pel que fa d’AImé Giral, l'USAP ha aconseguit que la municipalitat, propietària de l'estadi, cedeixi la gestió del camp. Aquests projectes representen un finançament de 40 milions d’€.

D'altra banda l'USAP ha anunciat el fitxatge del jugador de Bordeus, George Tilsley, per la propera temporada.

El Ministre de l’interior francès, Christophe Castaner, ha respost a Hermeline Malherbe que l’interpel·lava sobre el futur dels bombers voluntaris, després que el tribunal europeu de justícia va aprovar una directiva sobre l’organització del temps de treball que amenaça l’activitat dels bombers voluntaris. Castaner ha assegurat que els elegits i els bombers poden comptar sobre la mobilització del govern per preservar el model francès de seguretat civil.

Els sindicats de policia manifestaran avui davant de la comissaria de Perpinyà després de dos nous casos de suïcidis a escala estatal. Ahir una comissària de policia es va suïcidar als mateixos locals de la comissaria de Montpeller. Els sindicats demanen que les mesures anunciades pel govern siguin aplicades i reclamen una reunió amb el ministre d’interior.

L’Associació Visa pour l’Image té nou president. Es tracta de Renaud Donnedieu de Vabres, ex ministre de Cultura i del communicació entre els anys 2004 a 2007.

Molts dels alumnes que estudien català a l’escola primària deixen de fer-ho quan passen al segon grau. Més greu, en els darrers dos anys, hi hagut una deperdició de 7% del nombre d’alumnes que estudien català als col·legis i liceus.

El candidat de Junts per Catalunya a les eleccions espanyoles, Jordi Sànchez, va comparèixer ahir davant de la premsa per videoconferència des de la presó. Sànchez, s'ha mostrat convençut que la seva força política podrà negociar un referèndum amb el govern espanyol. De fet Jordi Sànchez ha volgut deixar clar que el seu partit no té línies vermelles al moment de dialogar i de negociar. També ha volgut deixar clar que qualsevol diàleg es farà "des d'una convicció, des d'una fermesa, i des d'una adhesió absoluta al que va representar l'1-O."
A banda de les declaracions de Sànchez el què ha sobtat és la posada en escena d'aquesta compareixença. Jordi Sànchez va aparèixer assegut davant d'una taula, amb un micro al davant, i just darrere d'ell una gran bandera espanyola i una foto del rei. Una voluntat de provocació o d'humiliació que han fet evident que Jordi Sànchez és ben bé un pres polític.

Rugbi a 13: els Dracs Catalans no van tenir cap problema ahir per vèncer els London Broncos. El resultat final ha estat de 6 a 39. Després de la derrota contra Hull FC a casa, els Dracs han tornat a trobar confiança en el seu joc. El proper matx serà a Perpinyà contra Castleford dilluns vinent.

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Rafael Renyé