L’informatiu del dijous 18 d’abril 2019

Vaga avui a la SNCF. S'esperen fortes pertorbacions per culpa de dos moviments de protesta avui. La CGT xeminots manifesta contra la reducció del nombre de taquilles a l’estació de Perpinyà. També es queixa dels canvis al Tren Groc, un tren que passarà a ser gestionat pel servei de control dels remuntadors mecànics. Aquest canvi podria significar, segons el sindicat, una amenaça per la seguretat. Una manifestació ha estat convocada a les 11 del matí davant la Prefectura.

Perpinyà compta amb un nou candidat de dretes per l’elecció municipal del 2020. Es tracta d’Olivier Amiel, adjunt al batlle de Perpinyà. Amiel és el 5è candidat declarat a la vila de Perpinyà després de Romain Grau, Louis Aliot, Clotilde Ripoull i Alexandre Bolo.

Avui es coneixerà el resultat del 7è Concurs dels Garnatxes del món. Des d’ahir més de 90 experts tasten un total de 869 vins d’arreu del món. El Comitè Interprofessional dels Vins del Rosselló presentarà els vins premiats aquest vespre durant la Nit dels Garnatxes.

Darrer dia de la setmana ahir pel judici contra el procés. De moment aquesta setmana havien estat cridats a declarar més agents de la policia espanyola que van carregar contra els votants l’1-O. Les audiències reprendran dimarts.

La Junta Electoral Central espanyola permetrà al cap de llista de Junts per Catalunya a les eleccions del 28 d'abril, Jordi Sànchez, participar en dues rodes de premsa per videoconferència des del centre penitenciari de Soto del Real. Les rodes de premsa són previstes per avui i per diumenge. Junts per Catalunya va reclamar que Sànchez pogués participar en aquests actes després que la Junta Electoral autoritzés dimarts al candidat d'ERC, Oriol Junqueras, participar en una roda de premsa prevista per demà divendres.

Els serveis jurídics del Parlament Europeu han publicat un informe en el qual afirmen que en cas que Carles Puigdemont fos elegit al Parlament Europeu, hauria d'anar a Madrid per recollir l'acta d'eurodiputat que li donaria immunitat parlamentària. Aquest text determina doncs que el període d'immunitat comença a partir de la recollida de l'acta i l'acatament a la Constitució i no a partir del mateix moment de l'elecció com a eurodiputat, com pretenia Puigdemont. Els advocats de Puigdemont no donen validesa a un informe que no té cap segell del Parlament Europeu ni cap identificatiu oficial.

Rugbi a 13: els Dracs Catalans es desplacen avui al camp dels London Broncos a les 20.45 h. Els perpinyanesos són favorits davant d’aquest equip contra qui sumen 13 victòries consecutives. Els Dracs són actualment 6ns de la classificació de Superlliga.

Rugbi a 15: el President de l’USAP, François Rivière, presentarà aquest vespre el seu pla de futur pel club de cara a les temporades vinents. L’USAP viu un any difícil al TOP14 amb només 2 victòries en 22 partits. Moment difícil també a la directiva amb la renúncia de 4 membres del Consell d’Administració al mes de març.

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Rafael Renyé