L’informatiu del divendres 12 d’abril 2019

 

La presidenta del Consell departamental mostra la seva preocupació pel futur del Niu Cerdà de Sallagosa. L’Agència regional de salut, pensa que el centre s’ha de quedar a Cerdanya, però de moment ha decidit fer realitzar un estudi sobre la viabilitat d’aquesta casa medical especialitzada que acull actualment prop de 50 persones, principalment autistes. Hi ha el projecte de transferir el Niu Cerdà en uns nous locals a la plana, però amb el risc que s’aprofiti d’aquest canvi per reduir la plantilla que compta actualment 60 assalariats. Sense parlar de l’impacte socioeconòmic que pot tenir per Cerdanya la pèrdua de 60 llocs de treball permanents.

La Guàrdia Civil i la Gendarmeria francesa han desarticulat una organització internacional dedicada al tràfic de drogues amb epicentre a l'Alt Empordà. La xarxa tenia diverses ramificacions i subministrava sobretot heroïna, però també altres drogues, a traficants de la zona de Marsella i Montpeller. De moment ja s'han detingut 15 persones 

El moviment Oui au Pays Catalan tindrà una candidata a les eleccions europees a la llista d’Europe Écologie les Verts en nom de la federació Regions i pobles solidaris. Es tracta d’Amélie Cervello que ocuparà la 34ena plaça. La campanya ja ha començat, i demà tindrà lloc una reunió-debat en presència de l’eurodiputat José Bové, i del cors François Alfonsi. Serà aquest dissabte, a partir de les 5 al Casal de Perpinyà.

Destrucció ahir sobre el terme de Vilallonga de la Salanca de diversos casots i residències mòbils que estaven instal·lades il·legalment des de fa anys en un terreny de la comuna. La prefectura assenyalava que continuarà mobilitzada contra les construccions il·legals que no respecten les regles d’urbanisme i que poden presentar riscos pels seus ocupants i per l’entorn.


El judici contra el procés va continuar ahir amb les ja habituals contradiccions, exageracions i mentides dels testimonis citats per les acusacions. El judici contra el procés va continuar ahir amb les ja habituals contradiccions, exageracions i mentides dels testimonis citats per les acusacions.
Una situació que tensa cada dia més les tensions entre els advocats de les defenses i el president del Tribunal suprem espanyol, Manuel Marchena.

En el marc del festival de Música Sacra de Perpinyà, aquest dissabte hi haurà una nocturna al Campo Santo de Perpinyà, amb visita guiada, polifonies i cants tradicionals. Una proposta tan original que ja no queden més entrades.
El Festival de Música Sacra proposa també aquest dissabte a la tarda una trobada musical entre la cobla Mil·lenària i el Bagad de Sainte Anne d’Auray de Bretanya. Durant tota la tarda al centre de Perpinyà, i a les 18.30 h, concert a la catedral.

Esports: rugbi a 13 - Super Lliga, els Dracs Catalans reben demà Hull FC a partir de les 18h
Rugbi a 15 - L’USAP es desplaça demà a Lió per jugar a la mateixa hora, a les 6 de la tarda.

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Rafael Renyé