L’informatiu del dijous 11 d’abril 2019

L'historiador de la Universitat de Girona i exbatlle de Girona, Joaquim Nadal, ha rebut el doctorat 'honoris causa' de la Universitat de Perpinyà. És només la setena distinció d’aquest tipus que atorga la universitat de Perpinyà al llarg de la seva història. Per Nadal, és una mostra de «reagrupament entre dos territoris que abans havien estat junts i ara estan separats». Ha afegit que cal enfortir els lligams. Joaquim Nadal va ser el primer batlle de Girona després de la dictadura franquista, el 1979, i va mantenir el càrrec fins al 2002, quan es va convertir en conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat. També va ser conseller de Presidència el 2006 i portaveu del Govern entre 2003 i 2006.

Obres importants i carretera tallada a partir de demà entre Portvendres i Banyuls de la Marenda.
Una desviació es posarà en plaça el temps de la primera fase d’aquestes obres que durarà fins el 16 d’abril. La desviació només serà accessible als cotxes lleugers, no podran passar ni els camions ni els autobusos. La circulació dels trens serà pertorbada el temps de les operacions, i totalment bloquejada el pròxim cap de setmana. Aquestes obres han de permetre realitzar un nou pont pel tren al nivell de Paulilles, ja que l’actual és massa estret i durant l’estiu genera llargues cues de vehicles.
La realització d’aquest pont pels trens, i túnel pels cotxes, i d’altres obres de millora d’aquesta carretera costaran 6,6 M€, pagats en un 70% pel Consell departamental, la resta per la Regió.


Vaga aquest dijous del personal del Consell departamental que treballa per la Direcció de les solidaritats. Els sindicats dels treballadors socials del departament, assistents socials i educadors, demanen més personal i una millora de les condicions de treball.

Els jubilats es manifestaran avui a Perpinyà. Les reivindicacions són nombroses, però a les primeres places hi ha la supressió de l’augment de la CSG, i l’alineament de les pensions segons l’evolució dels salaris. A les 10.30 h els jubilats anuncien una cassolada davant la prefectura, i a partir de migdia faran un pícnic davant del Castellet.

Ahir al judici contra el procés va continuar amb més declaracions de testimonis citats per les acusacions. Unes sessions que són molt més curtes que les dels primers dies del judici contra el procés al Tribunal suprem espanyol.

Els caçadors de quatre comarques gironines cobraran cinquanta euros per cada porc senglar abatut.
És una nova mesura d'Agricultura per reduir el nombre d'aquests animals i prevenir l'entrada de la pesta porcina. Es calcula que a les comarques de Girona hi ha 25 senglars per quilòmetre quadrat, una de les zones de Catalunya amb més densitat, i no és estrany veure'ls acostar-se als nuclis urbans.

La Llibreria de Perpinyà, comença a celebrar Sant Jordi, i multiplica els actes al llarg d’aquest mes d’abril. El club de lectura de la llibreria ha decidit convidar aquest vespre l’escriptor Marius Serra, que presentarà el seu llibre titulat "la novel·la de Sant Jordi"·.

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Rafael Renyé