L’informatiu del dimecres 10 d’abril 2019

Argelers de la Marenda ha decidit suprimir les dutxes de la platja. Una mesura lluny de ser simbòlica, ja que es calcula que cada estiu es gasten, només a Argelers 10 milions de litres d’aigua en la desena de dutxes que hi ha instal·lades sobre la platja. Aquestes dutxes seran substituïdes per aixetes d’aigua potable per permetre a la gent de beure.

El 28 de maig el tribunal administratiu de Montpeller es pronunciarà sobre la represa de la societat de manteniment d’avions de Perpinyà EAS per Sabena. Els jutges es pronunciaran arran d’un recurs contra aquesta represa, recurs presentat per l’exdirigent d’EAS. El fiscal demana que es torni a jutjar el cas. La represa va ser acceptada a començaments d’any pel tribunal de comerç de Perpinyà.

Nou premi per la cerveseria Cap d’Ona. La cervesa anomenada "Barley Wine Mystère" ha obtingut el premi Revelació al concurs del France-Bière Challenge que tenia lloc a París. La cervesa de Cap d’Ona ha estat triada per un jurat internacional de 45 persones, que han tastat unes 500 cerveses diferents.

El judici contra el procés al Tribunal Suprem va reprendre ahir amb declaracions d'agents que van actuar l'1 d'Octubre als col·legis electorals del referèndum i diversos responsables policials.
Ahir els testimonis criticant l’actuació del Mossos l’1 O, anant fins a dir que el dispositiu dels Mossos estava dissenyat perquè se celebrés el referèndum.

El jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona ha acabat la seva investigació sobre la preparació del referèndum del 2017.  Ha trobat indicis de diversos delictes, però, no de rebel·lió ni sedició. 
Així la magistrada ha decidit processar 30 investigats pels delictes de malversació, desobediència, prevaricació o falsedat documental. Entre ells hi ha la directora de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Núria Llorach, i els directors de TV3 i Catalunya Ràdio, Vicent Sanchis i Saül Gordillo, per difondre els anuncis del referèndum de l'1-O.

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Rafael Renyé