L’informatiu del dimarts 09 d’abril 2019

La ministra francesa de les relacions amb les col·lectivitats territorials, Jacqueline Gourault, ha declarat davant els senadors que l’ensenyament immersiu de les llengües regionals dins l’ensenyament públic és inconstitucional. L’ensenyament immersiu dins l’ensenyament públic ja fa anys que s’aplica a Catalunya Nord, a les escoles Arrels de Perpinyà, i en diverses escoles del País Basc. L’ensenyament en immersió de les llengües regionals té un estatut experimental dins l’Educació nacional, el que sembla desconèixer la ministra.

Fi de vaga dels carters del centre de triatge de Tuïr. Ahir van arribar a un acord sobre l’organització del temps de treball en el sentit que demanaven els sindicats. Uns sindicats que avisen que continuen mobilitzats sobre les altres reivindicacions com la càrrega de treball, o el nombre dels llocs de treball.

Demà comença el festival de Música Sacra de Perpinyà.
Un esdeveniment cultural important per Perpinyà, però que va més enllà de la música, amb continguts socials i educatius. I a la programació d’enguany del Festival de Música Sacra, enguany també s’ha volgut aprofitar que Perpinyà és Capital de la sardana.

La Casa de la Generalitat de Perpinyà proposa avui una conversa al voltant de l’exposició "Exilis, fronteres, desarrelaments". L’acte comptarà amb la participació de l’historiador de l’art i comissari d’exposicions Eric Forcada, del dibuixant, pintor i gravador Carles Vergés, i de l’escriptor i editor Víctor Sunyol. Serà aquesta tarda a les 18.30 hores a la Casa de la Generalitat.

El diputat per ERC Toni Comín serà el número dos de la llista de Junts per Catalunya a les eleccions europees del 26 de maig. Comín ha acceptat l'oferiment de Carles Puigdemont de presentar-se a la llista encapçalada per l'expresident de la Generalitat. L'exconsellera d'Educació, la independent Clara Ponsatí, que viu a Escòcia, serà la número tres. 

La novena setmana del judici del procés es reprèn aquest dimarts amb la declaració d'una vintena d'agents que van participar en l'1-O, entre policies nacionals i guàrdies civils. Es començarà amb 9 guàrdies civils que van quedar pendents la setmana passada.

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Rafael Renyé