L’informatiu del dijous 04 d’abril 2019

 

La circulació és difícil a les carreteres de muntanya des d’ahir al vespre per culpa de la neu. Els equipaments especials són necessaris a partir de l’alt conflent i la circulació de camions ha estat prohibida per la Prefectura a la majoria de carreteres de muntanya.

Els duaners de Catalunya Nord van organitzar ahir una nova operació de controls intensius al peatge del Voló. La intersindical els hi va fer costat ahir per reclamar una alça dels salaris de 100€ mensuals. També reclamen més mitjans humans per poder afrontar les conseqüències del Brexit que podrien fer augmentar l’activitat a l’aeroport de Perpinyà o a la frontera.

Ahir al matí va ser retrobat mort l'antic jugador de l'USAP Anthony Martrette. Tenia 40 anys, va ser professional del rugbi en diversos clubs entre el 1999 i el 2012 i se'l recorda per ser el primer jugador de rugbi professional que va reconèixer haver-se dopat durant la seua carrera. El jugador va ser a l'origen d'una campanya de sensibilització del dopatge al rugbi. Anthony Martrette va ser trobat mort ahir al seu apartament de Portvendres.

El partit comunista vol que el Departament dels Pirineus Orientals sigui pilot per al transport ferroviari i ha presentat el seu projecte RER Català. Els comunistes proposen reobertures de línies tal com les de Perpinyà a Ceret, Perpinyà a Sant Pau de Fenollet fins a Axat i reforçar les ja existents com Perpinyà -Lator de Carol i la de la Costa Vermella.

Ahir va començar la campanya «Perpinyà capital europea del vi 2019». L’operació va ser llançada pels elegits del departament i de la regió amb el Consell Interprofessional dels vins del Rosselló. El President del CIVR, Philippe Bourrier, va aprofitar l’acte per anunciar que 2018 serà un gran millesim pels vins de Catalunya Nord. Per fer-ne la promoció el CIVR adoptarà una nova política més identitària, en particular amb els vins dolços.
Això es notarà el pròxim 18 d’abril amb la Nit dels Garnatxes del món amb uns 900 vins presentats.

Un terratrèmol de magnitud 4,2 a l'escala de Richter es va produir ahir a la tarda a l'Alt Urgell. L'epicentre va ser a Ribera d'Urgellet, a pocs quilòmetres de la Seu d'Urgell, pero s'ha notat a diversos punts de Catalunya, segons l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya. El sisme no va provocar cap dany. Pocs minuts després es va detectar una rèplica de magnitud 2,2 al Pallars Sobirà.

El judici contra el procés: La jornada d’ahir va ser marcada per la declaració de Ferran Lopez, que va ser número dos de Josep Lluís Trapero durant el referèndum i després el va substituir com a cap dels Mossos d'Esquadra amb l'aplicació de l'article 155.
Tal com va fer Trapero, Lopez va defensar la independència del cos policial, amb la qual cosa ha allunyat la tesi de la Fiscalia per a la rebel·lió: que els Mossos van actuar a les ordres del govern de Carles Puigdemont com a cos armat.

La defensa de Jordi Sànchez demana al Tribunal Suprem que s'alliberi l'expresident de l'ANC per que pugui participar en la campanya per a les eleccions generals del 28 d'abril. Sànchez és el cap de llista de Junts per Catalunya al Congrés espanyol.

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Rafael Renyé