L'informatiu del dijous 14 de març de 2019

Els sindicats Solidaires, la CGT i FO anuncien una jornada de vaga dels agents dels impostos. Els treballadors es mostren inquiets per la reorganització que s'anuncia al si dels serveis dels impostos. Una reorganització que podria ser sinònim de tancament pels centres dels impostos de Ceret i de Prada. També temen que es puguin suprimir entre 80 i 90 llocs de treball.

La polèmica al voltant de la destrucció de cases a la Plaça del Puig de Perpinyà té ara un nou capítol. El Prefecte en un comunicat anuncia que l'estat no està a favor de la rehabilitació dels 7 immobles. L’informe entregat per dos experts indica que no s’han detectat elements d’interès patrimonial que necessitin ser salvaguardats, però també destaca el cost massa elevat de les obres de rehabilitació. En el marc d’aquest projecte de rehabilitació de Sant Jaume, el Prefecte també ha anunciat la creació de dos grups de treball, un dedicat a l'acompanyament social i l’altre a l'urbanisme. L'ajuntament s'han mostrat satisfet per aquests anuncis.

Demà serà dia de vaga als liceus i collegis de Catalunya Nord. Els joves es mobilitzaran pel clima responent a una crida mundial a la mobilització. Greta Thunberg és una jove estudiant sueca de 16 anys que s’ha convertit en la cara visible del moviment de vagues d’estudiants contra l’escalfament global. Aquest moviment arribarà demà a Perpinyà. El Col·lectiu Joves pel Clima 66 anuncia una manifestació demà divendres a les 10 del matí a Plaça Catalunya de Perpinyà.

El Conseller Municipal a Perpinyà, Brice Lafontaina ha denunciat un cas de discriminació a l’hospital de Perpinyà contra una parella homosexual. Diumenge una parella de dones van portar el seu mainatge a les urgències pediàtriques que van refusar l’accés a una de les dues dones. Malgrat haver presentat la documentació necessària el personal hospitaler no va voler saber-ne res. L’advocada de la parella dipositarà un recurs per «mancances al codi de salut pública» i per «refús de fer cas d’un justificatiu d’autoritat parental presentat a la secretaria de les urgències».

El Comitè de Defensa de la República del Vallespir-Alberes denuncia noves degradacions sobre la banderola en contra de la repressió a Catalunya. Una setmana després d’haver penjat una gran banderola amb el lema «Stop repressió, Catalunya Lliure» a l’antic pont del camí de ferro de Ceret, el CDR denuncia que uns desconeguts han intentat despenjar-la. Es el tercer cop que es produeixen fets semblants. El CDR del Vallespir estudia la possibilitat de denunciar aquestes degradacions.

El president de la Generalitat, Quim Torra, manté els llaços grocs i les estelades dels edificis públics de la Generalitat, malgrat que la Junta Electoral Central va demanar que es retiressin aquests símbols.

Esquí nòrdic, biatló: nova desil·lusió per Martin Fourcade que ahir va acabar 39è classificat a la cursa individual dels campionats del món de biatló a Suècia. El seu germà gran Simon va acabar 19è classificat.

 

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Rafael Renyé