L’informatiu del dilluns 11 de març 2019

Un lleuger terratrèmol es va produir ahir al matí a la Torre del Bisbe, prop Elna. L'institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya va registrar un sisme de 2,2 a l'escala de Richter que no es va notar però que es va registrar. Res a veure doncs amb el sisme del 18 de febrer de 1996, considerat com el més fort del segle XX a Catalunya Nord. Va ser de magnitud de 5,2 amb un epicentre situat a Sant Pau de Fenollet. Aquest sector va obtenir el reconeixement de catàstrofe natural.

Un motorista d'uns 30 anys va morir dissabte a l'avinguda Léon-Jean-Grégory al sud de Perpinyà. Va perdre la vida després de xocar contra el raïl de seguretat.

Unes 200 armilles grogues van manifestar dissabte a Perpinyà. En un ambient festiu els manifestants van denunciar les violències policials i les condemnes judicials contra diversos militants.
Romain Grau, va parlar de les conseqüències de les mobilitzacions de les armilles grogues sobre el comerç de Catalunya Nord amb Edouard Philippe. El diputat i candidat a la municipalitat de Perpinyà es va reunir amb el Primer Ministre amb qui va tractar aquest tema però també va parlar de la renovació urbana del sector salvaguardat i de la conservació del patrimoni de la vila de Perpinyà.

El Col·lectiu contra el gasoducte transfronterer portarà el cas davant la Comissió Europea.
El projecte de gasoducte va rebre, el gener passat, un refús de les demandes de subvenció per part dels organismes reguladors de l’energia dels estats francès i espanyol. A més un estudi independent encarregat per la Unió Europea havia posat en dubte la necessitat d’aquest gasoducte. Malgrat tot això el projecte encara està a la llista dels projectes elegible a rebre subvencions europees. El Col·lectiu opositor portarà el cas davant d’una mediadora europea i no descarta adreçar-se també al Tribunal de la Comissió Europea.

Avui comença la cinquena setmana del judici contra el procés independentista. Demà i dijous s'esperen les declaracions més destacades.

El president de la Generalitat, Quim Torra, i el president del Parlament, Roger Torrent, han confirmat que participaran dissabte en la manifestació a Madrid contra el judici del procés en suport dels presos i per reivindicar que "l'autodeterminació no és delicte".
El consell polític nacional de la CUP ha decidit no presentar-se a les eleccions generals espanyoles del 28 d'abril. La formació ha decidit que la prioritat és centrar-se en les eleccions municipals del 26 de maig.
Carles Puigdemont serà cap de llista per Junts per Catalunya a les eleccions europees. La decisió es va prendre ahir reunió extraordinària del grup parlamentari.

Rugbi a 13: la primera derrota dels Dracs Catalans a casa haurà estat difícil de païr. Salford s’ha imposat a Gilbert Brutus amb un resultat clar i contundent 0 a 46. Els Dracs hauran d’oblidar aquest matx i centrar-se en el proper desplaçament de diumenge al camp de Hull KR.

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Rafael Renyé