L'informatiu del dijous 28 de febrer de 2019

 • Catalunya Nord va registrar ahir un rècord de calor amb, per exemple, 27,7º a Eus.
  Unes temperatures que no s’havien registrat en els darrers 50 anys. Avui les temperatures baixaran

 • Després de Noedes és ara Cabestany qui ha tret el retrat d'Emmanuel Macron de la sala plenària del Consell Municipal. Diversos militants del Col·lectiu Action Non Violente COP21 es van presentar a l'ajuntament de Cabestany per despenjar la foto presidencial. El batlle Jean Vila va accedir a la petició dels manifestants i fins i tot els va ajudar de bon grat.
  Jean Vila va voler mostrar d'aquesta manera el seu suport a la reivindicació que denuncia la inacció d'Emmanuel Macron de cara al canvi climàtic.

 • Benoît Hamon lider del moviment Génération.S, serà demà a Prada. L’excandidat socialista a les eleccions presidencials participarà en una mobilització a les 17.00 h a l’estació de Prada per defensar el Tren groc amb l’associació Train en Têt. Després animarà una reunió pública, a partir de 19h a la Sala del Forail de Prada.

 • Una associació en contra de les eòliques reclama una consulta popular al vilatge de Forques. L’Associació «Le vent tourne», que s’oposa a la implantació d’un parc eòlic a Forques, reclama que es consulti la població sobre aquest dossier. Més de 200 habitants del vilatge han firmat una petició per reclamar l’organització d’una consulta ciutadana. La municipalitat, de moment, no ha respost a aquesta demanda.

 • L’expresident de la Generalitat, Artur Mas, serà a Perpinyà dimecres vinent per participar a una conferència sobre els processos judicials a Catalunya. La Casa de la Generalitat anuncia una taula rodona titulada “Catalunya 2019: del procés als processos judicials contra el procés”. Hi participaran també el director de Les Presses universitaires de Perpignan, Joan Peytaví així com l’ex-corresponsal i editorialista de Le Monde, Patrice de Beer. Aquest acte es farà en català i en francès i servirà per analitzar la complexitat de l’actual moment polític i judicial que es viu a Catalunya i a l’Estat espanyol. La cita és per dimecres 6 de març a 18h30 a la Casa de la Generalitat.

 • Ahir al tribunal suprem espanyol es van començar els interrogatoris dels primers testimonis, citats tant per l’acusació com per la defensa. Durant els dies vinents aniran compareixent testimonis citats per l’acusació i testimonis citats per la defensa. Una forma de fer decidida pel president del tribunal per no interferir amb les eleccions generals espanyoles, però que ha estat denunciada pels observadors internacionals.

 • Un tribunal de la Bisbal d’Empordà ha absolt un grup d’espanyolistes que van arrencar una vuitantena d’estelades a la població de Verges, al Baix Empordà, la matinada del 31 de desembre passat. La jutgessa, en la seva argumentació ha defensat que “no hi ha cap delicte en el fet de posar o treure símbols independentistes” perquè està “emparat” per la llibertat d’expressió.

 • Els duaners del Pertús van descobrir, dimarts al vespre, prop d'una tona d'haixix en un camió. La droga estava amagada entre una càrrega de taronges.

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Rafael Renyé