L’informatiu del dimecres 06 de febrer del 2019

 • Més de 3000 persones van manifestar ahir a Perpinyà. Tots responien a la crida dels sindicats i de les Armilles grogues, que ahir van unir forces. A la tarda un centenar de manifestants van bloquejar el mercat Sant Carles. Llargues cues de camions es van formar quan els manifestants van tallar el giratori d’Amsterdam. El bloqueig va durar fins al vespre quan la policia va intervenir.
 • L’enfrontament entre policies i Armilles Grogues va ser violent. Amb càrregues i gasos lacrimògens pels CRS i el llançament de pedres i altres objectes pels manifestants.
 • 2 persones van ser arrestades arran d’aquests enfrontaments i van ser plaçades en guàrdia a vista.
 • Després de l’èxit de participació en aquestes mobilitzacions, la CGT i les Armilles Grogues no descarten tornar a col·laborar en futures mobilitzacions. És un canvi important en el plantejament de les Armilles Grogues que fins ara no volien sentir a parlar dels sindicats. Ara no descarten col·laborar amb ells tot i vetllar a no fer-se recuperar ni etiquetar políticament.
 • Coincidint amb aquesta jornada de vaga, ahir una 70a d’agents de policia municipal de Perpinyà van deixar de treballar durant 59 minuts. Protestaven contra les condicions de treball. Els Policies municipals recorden que llur paper no és d’assegurar missions semblants a les de la policia nacional per mantenir l’ordre durant els moviments socials.
 • El diputat Romain Grau, de la République en Marche s'ha declarat favorable a canviar el nom del departament en Pays Catalan. Mitjançant un comunicat de premsa, el diputat de la République en Marche, declara que el nom de Pays Catalan té sentit i és símbol d'identitat i d'orgull pels habitants, per l'economia i per la vila de Perpinyà. Romain Grau veu el nom de la regió com una marca que vindria a potenciar l'economia, el turisme, la cultura, l'esport i les institucions. Al mes de gener Oui au Pays Catalan va escriure als 3 parlamentaris i els 2 senadors de Catalunya Nord perquè es pronunciïn sobre el tema. Fins ara Romain Grau ha estat el sol a haver respost.
 • La Prefectura dels Pirineus Orientals allarga les restriccions d’aigua fins l’1 de març. La sequera no només ens toca a l’estiu. Aquest hivern les reserves d’aigua són baixes als sectors dels Aspres i de la Salanca. Per tant encara es mantenen les restriccions en 35 municipis de Catalunya Nord. La llista d’aquests vilatges es pot consultar a la web de la Prefectura.
 • Preocupació a Sant Hipòlit per un grup de gossos salvatges que ataquen als animals de les granges. A finals de gener una vintena de cabres, ovelles i gallines van morir a la Salanca. Els serveis de gendarmeria van ser alertats però només van poder constatar la matança. Els propietaris de les granges tocades demanen la intervenció de l’ajuntament per protegir llurs animals.
 • L'expresident Artur Mas estarà inhabilitat per a càrrecs públics fins al 23 de febrer del 2020 per la causa del 9N. Ho ha decidit el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya després que el Suprem hagués dictat la sentència ferma el 23 de gener.
 • El govern espanyol segueix sense voler sentir a parlar de mediadors per tractar el conflicte entre Catalunya i Espanya. En canvi si que estaria disposat a acceptar un coordinador que "pugui prendre nota i convocar" en les reunions entre executius.
 • L’USAP és convocada avui a Paris per comparèixer davant de la Comissió de disciplina.
 • Durant el darrer matx contra Pau a Aimé Giral, l’Arbitre va rebre un got de cervesa llançat des de les tribunes. La Comissió decidirà avui si el club ha de ser sancionat.

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Rafael Renyé