L'informatiu de febrer de 2019

 • La tramuntana va bufar fort ahir. Ratxes de fins a 183 km/h al Cap de Biarra, i ràfegues de més de 100 km/h a bona part de Catalunya Nord.
 • A Perpinyà un arbre va ser arrencat pel vent al bulevard Desnoyés, va caure sobre unes votures que estaven aparcades. Sempre a Perpinyà, al carrer Foch és una part de la teulada d'una casa que va caure. Aquests incidents no van fer cap ferit.
 • A la costa Vermella el vent va fer caure branques i teules als vilatges de Portvendres i de Banyuls de la Marenda, tampoc sense fer cap víctima.
 • Mala experiència ahir per 28 esquiadors que es van quedar bloquejats en un telecadira de l'estació de Font-Romeu. Aquest diumenge part de les instal·lacions de l'estació de Font Romeu van ser tancades per culpa de les ventades. A més del vent, la temperatura de -10 graus va fer encara més llarga l'espera per les 28 persones penjades a 8 metres d'alçada. Finalment, gràcies a la intervenció del personal de l'estació, els esquiadors bloquejats van poder baixar un a un per una corda. La situació va tornar a la normal durant la tarda.
 • Ahir la Prefectura va limitar la velocitat de circulació a l'autopista A9 a 110 km/h per les cotxes i 70 pels camions.
 • A muntanya la situació de circulació també va ser complicada durant el cap de setmana. L'estació de Portè Pimorent va ser evacuada dissabte per evitar que els automobilistes es quedessin bloquejats al pàrquing de l'estació. Als accessos al coll del Pimorent i a Andorra van ser tallats i els equipaments especials són necessaris a les zones del Capcir i de la Cerdanya.
 • La tramuntana hauria d'afluixar al llarg del dia. Les condicions de circulació a muntanya, en canvi, haurien de ser difícils encara avui.
 • Al vilatge de Rodès ahir es va celebrar la primera volta de les eleccions municipals després de la mort de la batllesa Marie-Christine Grau el passat 26 de desembre. La participació va ser baixa amb només 163 votants dels 530 inscrits. Cap de les dues candidates va rebre prou vots com per ser elegida. Per tant tot es decidirà diumenge vinent amb una segona volta.
 • L'Associació Catalana pels Drets Civils, impulsada pels familiars dels presos polítics, ha lamentat que els líders independentistes tornin a estar empresonats a Madrid.
 • A banda dels presos polítics, avui també volem tornar sobre la situació dels exiliats.
 • No només polítics han hagut de fugir del país per evitar la presó. A l’exili també hi ha un cantant, es tracta de Valtonyc, cantant de rap mallorquí. Va ser condemnat a 3 anys i mig de presó per enaltiment del terrorisme i injúries greus a la corona espanyola per les lletres de les seues cançons. El 23 de maig de 2018, just el dia abans d'entrar a presó, es va saber que havia marxat a l’exili a Bèlgica. Laura Bertran ha pogut parlar amb ell.
 • A Catalunya Sud cada cop s’aixequen més veus per denunciar abusos sexuals sobre menors per part de bisbes i capellans. El cas amb més ressò és el que concerneix un monjo de Montserrat.

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Rafael Renyé