L’informatiu del divendres 01 de febrer del 2019

  • La companyia aèria HOP! Ha anunciat l’obertura d’una línia entre Perpinyà i Estrasburg. Un vol serà previst cada diumenge entre el 28 de juliol i el 25 d’agost. A l’estiu també s’hauria d’obrir una altra línia cap al Lilla, al nord de l’estat francès.
    En canvi, HOP! Va anunciar ara fa unes setmanes una reducció del nombre de vols cap a París.

  • El President de l’empresa aeronàutica New EAS dipositarà avui una demanda de suspensió provisional del procés de represa de la companyia davant el tribunal d’apel·lació d’Apel·lació de Montpeller. Al pròxim mes d’abril el tribunal re estudiarà la decisió de compra de l’empresa pel grup Sabena Technics. Recordem que la represa per Sabena va provocar manifestacions i vagues del personal que denuncia la supressió de llocs de treball.

  • Demà s’estrena, al museu Rigau de Perpinyà, una retrospectiva de l’artista Antoni Clavé. L’exposició repassa els inicis de l’artista com a cartellista de cinema fins a una part més recent de pintures abstractes en gran format. La guerra civil i la retirada també tindran un paper destacat en aquesta exposició amb cartells de propaganda republicana o dibuixos realitzats als camps de refugiats després que Antoni Clavé creués la frontera el gener del 1939. La retrospectiva d’Antoni Clavé es podrà veure a partir de demà i fins al 12 de maig al Museu Rigau de Perpinyà.

  • Des d’aquesta matinada les mobilitzacions són nombroses a les presons a on són tancats els presos independentistes. Avui són transferits a Madrid i l’ANC ha convocat concentracions al llarg del trajecte que ha de portar els presos des de les seues presons respectives fins a la presó de Brians.

  • El president de la Generalitat, Quim Torra, anirà avui a acomiadar els líders independentistes. També està prevista l'assistència de diversos consellers, en representació del govern.

  • Aquesta matinada la carretera d’accés a la presó de Lledoners va estar tallada en els dos sentits perquè algú hi va vessar oli per dificultar el trasllat dels presos independentistes a Madrid.

  • El judici contra els presos independentistes començarà entre el 5 i el 14 de febrer. Segons fonts del Tribunal Suprem s’està trigant més del previst a acabar la interlocutòria d'admissió de proves i per això encara no hi ha una data precisa.

  • Rugbi a 13, avui comença la temporada de Superlliga pels Dracs Catalans amb un desplaçament a Castleford. Aquest serà el 450e partit oficial dels Dracs Catalans. El partit començarà a 20h45. D’altra banda els Dracs Catalans, han presentat un nou patrocinador. Es tracta d’Altrad, el líder mundial de serveis industrials que lluirà el seu nom a partir d’avui sobre les samarretes dels Dracs.

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Rafael Renyé