L’informatiu del divendres 11 de gener del 2019

  • Per fi ha nevat a muntanya. Ahir les condicions meteorològiques van ser complicades a muntanya per culpa de la nevada però sobretot per les fortes ventades. La circulació va ser tallada durant tot el dia al sector del Pimorent, i cadenes obligatòries al Capcir. Ahir van caure fins a 50 cm de neu entre els 1800 i els 2500 metres d'altitud. A dalt de l'estació de Formiguera s'han registrat 50cm de neu nova. 30 cm a dalt de les pistes dels Angles, i 20cm a Font-Romeu. Les temperatures baixes també permeten fabricar neu artificial, d'aquesta manera l'estació del Cambra d'Asw que encara estava tancada podrà finalment obrir demà.
  • 4 Armilles Grogues van ser arrestades ahir a llur domicili per haver, suposadament, participat a la intrusió al Palau de Justícia de Perpinyà dissabte passat. Les detencions es van fer a Perpinyà, Ribesaltes i Portvendres. Els 4 detinguts han estat interrogats per violència amb armes i en reunió, amenaces de mort i ultratge contra les forces de l'ordre.
  • D’altra banda les Armilles Grogues es concentraran demà a Perpinyà a partir del les 11 del matí davant del Palau dels Congressos.
  • Els treballadors dels principals mitjans d’informació locals han publicat un comunicat conjunt per denunciar els atacs inacceptables contra els periodistes durant les últimes manifestacions de les Armilles Grogues. Dissabte passat periodistes de l’Indépendant i de França 3 van patir agressions, degradacions i robatori de material. Els professionals de la informació de Catalunya Nord recorden que quan la llibertat de la premsa és atacada, és un dels principals pilars de la democràcia que s’està atacant i que tots l’hem de defensar.
  • Un ex-capellà de Canet compareixerà el 25 de febrer davant del Tribunal de Perpinyà, acusat d’agressió sexual sobre menors.
  • La delinqüència a Catalunya Nord durant l'any 2018 s'ha mantingut estable respecte al 2017. L'oficina Nacional de la delinqüència i de les respostes penals acaba de publicar les xifres dels crims i delictes per l'any passat. A Catalunya els fets delinqüents són en molt lleugera alça, +0,86%. EL departament es manté entre els que tenen una taxa de delinqüència més elevada de la regió amb 62 crims i delictes per cada 1000 habitants. A nivell estatal la xifra també és estable amb +0,16%.
  • L'expresidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell va rebre ahir la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya.
  • El Tribunal Suprem espanyol ha demanat al Ministeri de l'Interior que comenci els tràmits per traslladar els presos polítics catalans cap a Madrid l'última setmana de gener.
  • Rugbi a 15: l’USAP juga avui un partit de Challenge Europeu. És la penúltima jornada d’aquesta competició europea de la qual l’USAP ja n’és eliminada. Un partit amb poca transcendència que servirà per preparar el pròxim partit de Pau, a finals de mes.

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Rafael Renyé