L’informatiu del dijous 10 de gener del 2019

">

  • Una onada de fred ha arribat sobre Catalunya Nord. Vent i fred ens acompanyaran durant el final de setmana. La tramuntana va assolir ratxes de 158,4km/h al Cap de Biarra ahir a la 5 de la matinada. El vent hauria de perdre força i les temperatures seguiran baixant. Demà s'esperen temperatures negatives de matinada a Perpinyà i fins a -13 a Mont Lluís, -14 als Angles, -16 a Porté-Pimorent.

  • Les Armilles Grogues de Catalunya Nord han convocat un congrés excepcional. Proposen una consulta democràtica, ciutadana i participativa per definir la línia a seguir en aquesta campanya de mobilitzacions.La reunió es farà diumenge al Centre Cultural de Cabestany a partir de 14.00 h.

  • El Consell d’Estat dona la raó a la municipalitat de Salses que no haurà de pagar 134 000€ al grup Electribent que tenia el projecte d’implantar un parc eòlic a Salses. Al moment de l’elecció del batlle Jean-Jacques Lopez, el projecte ja estava en marxa. Lopez, però, va emetre un avís contrari i la Prefectura va refusar el permís de construir. El grup Electribent va reclamar més de 24 milions d’€ per la pèrdua generada. Després de passar pel Tribunal administratiu, la Cor Administrativa i el Consell d’Estat, finalment la condemna ha estat anul·lada i el dossier està ara definitivament tancat.

  • La municipalitat de Perpinyà avisa que a partir d’avui es podran consultar els documents rectificatius de les llistes electorals al servei dels Afers Civics i Reglamentació de l’ajuntament.

  • Canigó Gran Siti renova el seu segell de qualitat per 6 anys més. Una decisió del ministre de la Transició ecològica François de Rugy que ha valorat positivament la bona sintonia entre els diferents actors per preservar la qualitat d’aquest territori emblemàtic. Entre els projectes futurs hi ha la valoració dels balcons nord i sud i de la zona minera de la Pinosa.

  • Aquesta setmana han començat les obres d’ampliació del Museu d’Art Modern de Ceret. Aquest projecte valorat en 7 milions d’€, consisteix en convertir un comerç d’alimentació en una extensió del museu. Seran 800m² d’exposicions suplementàries, 100m² de més pensats pels mainatges i 500m² de reserva. Aquesta extensió seguirà unes normes estrictes que permetran al Museu rebre obres de gran valor. S’espera que aquest nou espai obri d’aquí a l’estiu del 2020.

  • El president de la Generalitat, Quim Torra, ha deixat clar al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que si no fa cap "moviment polític" no es permetrà la tramitació dels pressupostos generals de l'Estat.

  • El president Quim Torra també va anunciar ahir que tenia la intenció d’assistir al judici contra els presos polítics al Tribunal Suprem espanyol, que és una qüestió que ha de debatre amb el govern, i que també està disposat a participar en els actes de protesta i les mobilitzacions que es convoquin per a denunciar aquest judici polític.

  • Han estat alliberats els 8 militants de l'organització juvenil independentista Arran, que dimarts es van voler encadenar al Tribunal Suprem Espanyol a Madrid.

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Rafael Renyé