L’informatiu del dilluns 7 de gener del 2019

  • El Conseller de la Generalitat a l’exili, Lluís Puig, torna a ser a Brussel·les després d’una visita sorpresa de dissabte a Perpinyà. Lluís Puig havia d'intervenir per videoconferència a la presentació del Consell per la República dissabte al Casal de Perpinyà. Però sense informar-ne a ningú l’exconseller es va presentar en persona a l'acte. Puig va assegurar que la seva aparició va ser "molt meditada" i que feia temps que "els membres del govern a l'exili" parlaven sobre la "necessitat de tornar a trepitjar terres catalanes". Lluís Puig no es va mostrar inquiet per una possible detenció per part de les autoritats franceses. Va reivindicar que són "ciutadans europeus lliures" i que no descarten fer noves aparicions. L'exconseller va reivindicar el paper que la Catalunya Nord va tenir en el procés català i va dir que la seva visita era una forma "de portar l'agraïment del president Puigdemont i de la resta del govern" a aquest territori. Abans d'anar al Casal, Lluís Puig també va passar pel castell de Salses o per Sant Miquel de Cuixà.
  • EL cap de setmana de manifestacions de les Armilles Grogues haurà estat marcat pels desbordaments que es van viure dissabte al centre de Perpinyà. Unes 1500 persones van manifestar malgrat la prohibició de la Prefectura. Els manifestants es van concentrar davant de la Prefectura, la comissaria de policia, el tribunal, el Castellet i davant la seu de l'Indépendant. Des de França 3 País Català també denuncien agressions a un dels equips de televisió que cobrien una manifestació a Cabestany
  • Durant aquesta jornada de manifestació 5 persones van ser arrestades.
  • Futbol: El Canet FC ha caigut eliminat de la Copa de França pel resultat mínim, 1 a 0 a favor del Mònaco.
  • Rugbi a 15: l’USAP comença l’any 2019 tal com va acabar el 2018, és a dir perdent. Una derrota al camp de l’Estadi Francès per 27 a 8.

Els Arxius de Ràdio Arrels

Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Arrels