INFORMATIU - Divendres 28 d'abril del 2023

A la Fenolleda la protesta és ben viva en contra del projecte de línia de molt alta tensió entre Baixàs i Sant Pau. El col·lectiu d'oposants sol·licita una cita a prop de la presidenta de la regió Carole Delga perquè voti una moció de suport. Els elegits de l'aglomeració de Perpinyà en van votar una, dilluns passat. Els oposants avancen un argument que podria obligar a replantejar el projecte. Segons SOS Aglí, RTE que porta el projecte no hauria pas consultat l'Institut Nacional d'Orígens per la construcció d'aquesta línia nova que travessa entre altres l'apel·lació dels vins de Maurí.

Avui divendres hauríem de conèixer el director o la directora del Teatre de l'Arxipèlag de Perpinyà. El consell d'administració hauria de nomenar el successor de Borja Sitjà aquest vespre. Dues candidatures van ser retingudes. L'exadjunta del teatre Jacky Surjus-Collet, i Christophe Pomez, director dels afers culturals de la Martinica. L'arxipèlag no té direcció des de la primavera de l'any passat.-

La 34a nit de Sant Jordi se celebra aquest vespre a Perpinyà. És una cita major en el calendari de l'associació Òmnium Cultural Catalunya Nord que atorgarà enguany 8 premis en total. Aquest any dues novetats: el premi multimèdia en col·laboració amb l'OPLC i també el cartell inèdit realitzat per l'artista Jean-Philippe Henric. La vetllada té lloc al restaurant el Clos des Lys amb un sopar preparat pel xef Franck Seguret.

Una operació científica dissabte a Elna, arran de la constitució de l'Atles de la biodiversitat comunal. El grup ornitològic del Rosselló organitza un taller on es presentaran eines i aplicacions per aprendre a fer el cens de la fauna. La cita és al cinema Vautier d'Elna dissabte a les 4. Es farà una sortida pel terme per tal d'identificar els animals observats. L'Atles de la biodiversitat comunal permet de conèixer i valorar el patrimoni natural. És una operació que es realitza a l'escala municipal amb la constitució d'un inventari de la biodiversitat que ha de servir més endavant per assessorar les decisions de les col·lectivitats.

Al Conflent demà dissabte comencen les 12 hores de glosa. Prada acull la marató de cant improvisat que aplegarà participants vinguts de tots els PPCC. La glosa és una tradició catalana que consisteix a canviar la lletra d'un aire ben conegut, per tal de fotre's del veí o criticar una decisió política per exemple. Al programa demà cercavila a les 11 del matí, mostra de glosa pel jovent de Catalunya Nord, i a partir del migdia començarà la marató fins a mitjanit com a mínim.
 

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Redacció