INFORMATIU - Dilluns 24 d'abril del 2023

3 milions d'euros de pèrdues, el dèficit de les cases de jubilats públiques inquieta els sindicats dels Ehpads que tornen a demanar mesures urgents. La mala situació financera té repercussions sobre les condicions de treball del personal i, per tant, sobre la qualitat de l'acollida dels residents. El consell departamental que assegura el cofinançament dels 18 centres públics de Catalunya Nord, ha autoritzat un augment dels preus per mirar de frenar la caiguda financera. Però el departament també sol·licita la caixa de l'Estat per pal·liar la crisi. L'Estat francès ha imposat a les cases de jubilats públiques una revalorització salarial del personal, sense atorgar els diners per assumir la despesa.

Bosses de deixalles, ampolles escampades, parets cremades.. Al Canigó el refugi de Cortalets, a més de 2 mil metres d'altitud, no s'escapa pas de les incivilitats. A l'hivern el refugi no té guardià, però hi ha una sala oberta a disposició dels excursionistes. És aquesta part de Cortalets que ha estat retrobada en molt mal estat. Els benèvols de la federació dels excursionistes de Prada denuncien aquesta situació i ajuden actualment el guardià de Cortalets que efectua les reparacions necessàries.

A la Costa Vermella una gran part del sender del litoral és tancat. La municipalitat de Banyuls ha prohibit l'accés a dos trams del camí que van ser destrossats per l'incendi i que a hores d'ara són perillosos. El camí del litoral és tancat des del Cap de Rederís fins a la platja de Perafita i al sud de Cervera fons al Cap Canadell. Recordem que l'incendi de Cervera va destruir mil hectàrees de l'Albera. No s'ha comunicat cap precisió sobre el calendari de les obres necessàries per a la reobertura del camí.


“Tinc altres coses a fer”. És la resposta de l'eurodiputada Clara Ponsatí, davant la citació que té amb el jutge de la causa del Procés, Pablo Llarena, avui dilluns al Tribunal Suprem Espanyol. L'exconsellera d'Ensenyament a l'exili, convocada per desobediència arran del referèndum de l'u d'octubre del 2017 ha deixat entendre que no es presentaria al tribunal. Clara Ponsatí va ser detinguda al seu retorn a Barcelona el passat 28 de març malgrat tenir la immunitat parlamentària. El delicte pel qual se l'acusa ja estaria prescrit segons el seu advocat Gonzalo Boye.

En esports en rugbi a 13 els Dracs Catalans van perdre de poc 16 a 14 a Salford. Els perpinyanencs van passar molt a prop de la pròrroga amb un assaig no transformat a l'últim minut del partit. Els dracs que encadenen una tercera derrota consecutiva són a la quarta posició de la classificació de la Superlliga.
A 15, victòria important de l'USAP dissabte contra el Racing de París, ja que Briva també va guanyar Pau. Els catalans continuen a la tretzena plaça, 8 punts per davant de Brive i a 3 punts de Pau. Matemàticament, l'USAP encara pot evitar el barratge d'accessió per se mantenir al top 14.
 

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Redacció