INFORMATIU - Dijous 20 d'abril del 2023

Una solució al problema de l'aigua pels bombers a la Fenolleda. La cava cooperativa de Cassanyes posarà a disposició les seues tines com a reserva d'aigua. La lluita contra els incendis serà més que mai complicada els mesos vinents i la qüestió de l'aigua és fonamental. En cas de foc, si els camions de bombers s'alimenten per les boques d'incendi del poble, les reserves d'aigua potable poden ser ràpidament esgotades. És doncs important de poder comptar amb reserves repartides sobre tot el territori. Després de Cassanyes altres caves cooperatives ja s'han proposat per posar a la disposició dels bombers les seves tines buides.

La secada encara amb la multiplicació de les denúncies entre veïns. Omplir la piscina o regar el jardí està prohibit a Catalunya Nord, per les mesures prefectorals de restricció de l'aigua, unes mesures que no tothom aplica cosa que genera de més en més denúncies. A Catalunya Nord,15 agents formen la "policia de l'aigua" que controlen el respecte de les mesures d'estalvi. A Perpinyà la prefectura confirma que les denuncies entre veïns augmenten i recorda que en cas d'infracció la multa és de 1500 euros.

L'1 de maig serà històric segons els sindicats de Catalunya Nord. 8 manifestacions són convocades dilluns a Perpinyà, Prada, Ceret, Argelers, Alenyà, sant Llorenç de cerdans Elna i Estagell. En un context de mobilitzacions contra la reforma de les jubilacions, les tradicionals desfilades del primer de maig s'anuncien diferents enguany. La Festa del treball serà l'ocasió pels sindicats de reivindicar enllà de la jubilació a 60 anys, l'augment dels salaris i de les pensions, la setmana de 32 h, la igualtat home dona i el desenvolupament dels serveis públics. Arreu de Catalunya Nord les desfilades es faran el matí.

Els taxis de Barcelona han guanyat la batalla de l'aeroport. Feia dies que el col·lectiu denunciava l'actuació de taxistes pirates que treballen sense llicència al davant de l'aeroport de Barcelona. Els taxistes han desconvocat la vaga prevista avui dijous després d'haver obtingut garanties que l'aeroport de Barcelona posarà en plaça mesures per fer fugir els pirates. L'espai dels taxis serà més visible, tindrà una segona via d'accés dedicada i es controlaran les llicències. L'aeroport té dos mesos per aplicar aquestes mesures, el col·lectiu de taxistes continuarà malgrat tot a fer patrulles per vigilar l'activitat dels taxistes pirates.

En esports, l’USAP rep el Racing de París dissabte, avui els entrenadors comunicaran la llista de jugadors seleccionats. Des d'ahir, però els seguidors usapistes ja poden seleccionar el seu 15 històric. És una proposta del club arran dels 120 anys que l'USAP celebra enguany. Imbernon, Brazes, Macabiau, Sanac, Mas... podeu escollir entre totes les llegendes del club. És un joc gratuït que trobareu en línia a les xarxes socials de l’USAP.
 

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Redacció