INFORMATIU - Dimarts 18 d'abril del 2023

930 hectàrees cremades, l'incendi de Cervera i Port-bou és el més important que s'hagi mai vist un mes d'abril. Prop de 500 bombers van ser mobilitzats a banda i banda de l'Albera per un incendi que confirma el gran risc que ens espera a l'estiu. És una conseqüència més de la secada. Una catàstrofe ecològica segons les paraules dels ministres francesos que es van desplaçar ahir a Cervera on el 80% del terme municipal és avui destrossat.

Elna, Tarerac, Els Banys d'Arles i Portvendres seran jutjats avui al Tribunal administratiu per haver afegit al reglament municipal el dret de s'expressar en català durant els consells. Per bé que el reglament votat obligui a fer-ne traducció al francès, l'Estat via la prefectura, demana que el tribunal de Montpeller anul·li la possibilitat de deliberar en català durant un consell municipal, al·legant l'ara famós article 2 de la constitució.

A Perpinyà la circulació serà complicada des d'aquest matí a la cantonada de l'avinguda Mercader i Poincaré, un eix de gran passatge de vehicles, sota el qual passa una canalització d'aigua que cal reparar d'urgència. L'incident va ser detectat divendres passat, la fuita d'aigua és molt important i planteja un problema seriós que amenaça la calçada. Caldrà tenir paciència, doncs, ja que es podrà circular sobre una sola via. Les obres haurien de durar fins dijous.

És una bona notícia, Google Maps ja sap parlar català. La veu del GPS més famós va aparèixer divendres passat, sense anuncis ni publicitat. És una batalleta guanyada. L'any passat una campanya de Plataforma per la llengua havia arreplegat més d'1,5 milions de catalans que aleshores van afirmar que canviarien de GPS per un que parli català. Ara és hora doncs.

Sant Jordi ja arriba, el periodista i autor Xavier Grasset obre el ball de signatures. És a Perpinyà aquest migdia per presentar el seu nou llibre «La pausa dels dies». El conegut presentador del canal informatiu 3/24 acaba de publicar un dietari a contrapeu del món de les informacions contínues. A contrapeu també el lloc de la signatura, Xavier Grasset és el convidat de la concessionària automòbil Mini, és a la ruta de Prada avui al migdia.
 

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Redacció