INFORMATIU - Dilluns 17 d'abril del 2023

Els bombers han treballat tota la nit per protegir el poble de Cervera. Ahir diumenge un incendi es va declarar a la Costa Vermella, un foc molt difícil de controlar que va remuntar l'albera del pic de Sant Joan fins a l'Empordà. Els bombers van haver de desallotjar desenes de persones i la tramuntana que va bufar molt fort va impedir que els Canadairs puguin intervenir. Ahir la nit més de 700 hectàrees ja havien cremat. Avui encara les ràfegues de vent podrien complicar la feina dels bombers del nord i del sud. La línia de foc es dirigeix cap a mar, en direcció als pobles de Cervera i Portbou.

A Perpinyà una reunió de mediació té lloc avui a la prefectura en l'afer dels firaires de Sant Cebrià. La municipalitat ha decidit de suprimir la Fira d'atraccions que existia des de 40 anys cosa que ha provocat la protesta dels firaires desallotjats. Demanen que la municipalitat de sant Cebrià els trobi un espai per poder muntar la fira. La prefectura mirarà de trobar la manera d'arreglar el litigi entre les dues parts.

El col·lectiu 2 d'abril, l'Aplec, el Casal de Perpinyà i Òmnium cultural Catalunya Nord criden a una doble mobilització arran del judici que tindrà lloc demà a Montpeller, on es debatrà sobre el dret de parlar en català als consells municipals. La primera cita és aquesta tarda davant de la prefectura a Perpinyà a les 6 i mitja i demà dimarts dia del judici, a Montpeller. Un comboi de cotxes compartit sortirà del peatge nord de Perpinyà dimarts a les 8 i mitja.
Aquesta tarda s'esperen les conclusions de l'informe públic que donarà la seua posició sobre aquesta qüestió.

Doneu-nos el nostre tren quotidià, aquest és el lema de la campanya dels defensors del tren groc que llancen una petició original demanant a la gent d'enviar postals a la presidenta de la regió per fer pressió sobre la Sncf. El comitè de defensa de la línia distribueix a tot arreu aquestes postals que demanen a la Sncf d'assumir la seva missió de transport regional i d'assegurar com a mínim una rotació quotidiana cap a Perpinyà. La campanya de pressió es fa també a través de la seixantena de municipis concernits per la línia a qui el comitè de defensa demana el vot d'una moció de suport. La petició es pot firmar també en línia a la web change.org

En esports en rugbi a 15, jornada 22 del Top 14 amb resultats contraris als interessos de l'Usap. Els catalans van perdre a Toló i les victòries de Pau i de Castres condemnen gairebé l'Usap a passar pels barratges per mantenir-se al top 14. Quan queda fora 4 jornades Perpinyà 13è, ja només té un sol adversari, Briva 14è .

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Redacció