INFORMATIU - Dijous 30 de març del 2023

La prefectura va publicar ahir la llista de pobles concernits per les indemnitzacions que els viticultors poden sol·licitar per les pèrdues de la sequera. Sense sorpresa gairebé tots els pobles de Catalunya Nord entren al perímetre de calamitat agrícola. El dossier de demanda d'indemnització s'ha de dipositar abans del 3 de maig. Aquesta mesura concerneix exclusivament les pèrdues que la sequera provoca a les vinyes. El dossier es pot carregar a la web de la prefectura.

A Perpinyà, l'anomenat Pla Gran Sant Carles es comença a dibuixar. El projecte portat per l'aglomeració de Perpinyà es basa sobre un eixamplament del mercat, de 15 ha, amb l'objectiu d'alliberar espai i acollir més empreses. Això implica repensar l'accessibilitat i crear espai d'aparcaments pels camions. La creació d'una carretera per sota del camí de ferro és a l'estudi. L'aglomeració de Perpinyà hauria de signar el conveni per l'ampliació del mercat sant Carles amb els seus socis el pròxim mes de juny.

Se'l buscava des de 48h, ahir finalment es va trobar el cos del jove pescaire desaparegut a l'estany de Salses. El seu vaixell va bolcar dilluns, dia de mal temps i de condicions hostils. La tramuntana va complicar les recerques. Finalment, els submarinistes van retrobar el cos del pescaire a proximitat del vaixell naufragat.

El tribunal de justícia de Catalunya donarà aquest migdia el seu veredicte pel cas Laura Borràs. L'ex presidenta del parlament de Catalunya és acusada de prevaricació i falsedat de documents. El procurador demana per a Borràs 6 anys de presó, 21 d'inhabilitació i una multa de 140 mil euros per suposadament haver fraccionat en 18 contractes la feina informàtica de la institució de les Lletres Catalanes entre el 2013 i el 2017. La sentència que pronunciarà avui el tribunal marcarà el futur de la presidència del parlament de Catalunya com també de la direcció del partit Junts.

En esports en rugbi a 13, els Dracs esperen poder buidar la infermeria. A més de caure a Leeds la setmana passada, els catalans han perdut el seu mig de melé. Tyrone May va sortir lesionat al turmell, una ferida que el deixarà a fora dels terrenys durant calques setmanes. Avui dijous, Taukeiaho, Sam Tomkins, Navarrete i Laguerre encara són dubtes pel partit de dissabte. Els Dracs reben Castelford a Gilbert Brutus, un matx que podreu seguir en directe a ràdio arrels gràcies al patrocini de la plataforma per la llengua.

Ha mort el pintor Patrick Soladie, l'artista autodidacte ha exposat a Perpinyà Cotlliure Bages i al Salon d'Automne a París. Originari de Bordeus, Patrick Soladie era molt proper als artistes de Catalunya Nord. Havia cedit una pintura per la portada del disc "Veus Poètiques" editat per l'associació Arrels. Últimament, havia exposat els seus Rodons a Illa de Tet pels seus amics Pere Figueres i Esteve Sabench.

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Redacció