INFORMATIU - Dimarts 21 de març del 2023

Un canvi en el dia a dia dels habitants de Ceret i del Voló, els escombriaires ja no passaran pas més a recollir les deixalles porta a porta. Els dos municipis fan el pas cap a contenidors col·lectius. 12 mil habitants són concernits i molts més ho seran ben aviat segons la comunitat de comunes del Vallespir. Per bé que sigui pas popular, amb les dades a la mà la gestió col·lectiva permet de millorar molt la tria de les deixalles.

A la Bisbal d'Empordà, neix el projecte de Rutes Artesanes de Catalunya. Una iniciativa cultural i turística de promoció de l'artesania. Pren la forma d'una guia en format web, de 8 itineraris. Són rutes per descobrir museus, centres d'interpretació i tallers que aplega tot l'ecosistema de l'artesania catalana. Aquest projecte s'emmarca en un pla d'acció del comerç per tal de donar visibilitat, acompanyar les empreses i assolir una projecció internacional.

I acabem amb la gran performance dels alumnes de l'escola Rousseau de Perpinyà que han guanyat el concurs acadèmic d'escacs. L'escola primària del barri de l'estació de Perpinyà fa història i esdevé la primera escola nord-catalana que se qualifica per la final del campionat de França d'escacs.
 

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Redacció