INFORMATIU - Dilluns 20 de març del 2023

La manca de metges té cada vegada més conseqüències a Catalunya Nord. A la clínica Sant Pere de Perpinyà el servei d'urgència serà tancat a la nit, de les 11 fins a les 8 del matí. La direcció de la clínica explica que ha de tancar el servei fins a trobar més metges. Arreu de l'estat la situació dels serveis d'emergència és tal que ben pocs candidats s'apunten. Des d'ara les urgències de la clínica sant Pere només s'obriran a la nit per casos vitals. Les urgències de l'hospital de Perpinyà es troben dins la mateixa situació. Hi ha actualment 22 metges titulars a urgències quan ene caldria el doble. L'activitat serà reduïda amb la supressió d'un equip d'intervenció del SAMU.

A Perpinyà la Cambra de comerç serà tancada avui. Divendres passat una empleada de la CCI va ser agredida a la sortida del treball quan anava a recuperar el seu cotxe. La dona que va ser apunyalada pel seu exmarit va haver de ser transportada a l'hospital. L'home d'uns 60 anys l'havia amenaçat mantes vegades. Dues queixes havien estat dipositades. La CCI serà tancada al públic avui en signe de protestació i de sosteniment a la seva empleada.

Avui dilluns comença la setmana de les alternatives als pesticides, molts actes seran organitzats a Catalunya Nord. Una jornada especial aquest dilluns pels alumnes del liceu agrícola de Tesà amb la projecció del documental "Pesticides no gràcies", i la intervenció de la metgessa Jeanne Marie Noel sobre el tema dels disruptors endocrins. Aquest vespre a Illa de Tet projecció debat amb el film "Zero phyto 100 % bio" Una vetllada per debatre de les cantines bio i les ciutats sense pesticides. És a illa aquest vespre a les 7 a la sala de festes.

A Figueres l'empresari empordanès Antoni Escudero tornar a plantejar un mega projecte pel centre ciutat de la vila. Escudero va comprar fa anys uns immobles de la riba dreta de la rambla de figueres, on vol construir un gran centre comercial. El projecte, de 45 milions d'euros, aplegaria hotel amb piscina, restaurant gastronòmic, bar, i evidentment un gran centre comercial. Amb formes més o menys similars, l'anomenat projecte Escudero es planteja a Figueres des de fa 20 anys.

Sempre a Catalunya sud les dades de la delinqüència empitjoren a les comarques de Girona. Els casos de violacions van augmentar d'un 30% durant el 2022, també pugen els casos d'agressió, els robatoris i Girona tampoc s'escapa dels cibercrims. La delinqüència via internet i les xarxes no para de créixer, els mossos van rebre una mitjana de 20 queixa per dia el 2022, majoritàriament per denunciar estafes informàtiques. En el detall, Lloret de Mar i Banyoles són les dues ciutats de les comarques veïnes on la criminalitat va augmentar força.
 

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Redacció