INFORMATIU - Dijous 16 de març del 2023

La inquietud creix al si dels comerciants del barri Sant Jaume de Perpinyà. La clientela disminueix, fins i tot al mercat de la plaça Cassanyes. El president de l’associació dels comerciants del barri deplora una situació que empitjora setmanes rere setmanes. La covid, els enderrocs, el pagament de l’aparcament i la inflació compliquen encara més el context. A la plaça Cassanyes, alguns comerços han penjat el cartell “en venda” i més a baix gairebé tots els comerços del carrer Llúcia són tancats. 

L'Estat invertirà 23 milions d'euros per la renovació energètica de batiments a Catalunya Nord.
L'ajuda beneficiarà principalment a les estructures de l'ensenyament superior: la universitat de Perpinyà, el laboratori Aragó de Banyuls i l'INRAE d'Alenyà amb la instal·lació de nous sistemes de calefacció i climatització. La prefectura i les sotsprefectures de Prada i Ceret, la direcció de les finances públiques també són concernits per aquestes obres que han de permetre de reduir la factura energètica dels batiments.

Les estacions d'esquí ja comencen a tancar, al Capcir Formiguera ho fa abans del previst, la pujada de les temperatures nocturns i una pluja fina han fet fondre la neu que quedava. Per les mateixes raons la Quillana també ha tancat. La resta d'estacions seran obertes fins aquest diumenge. Font Romeu i el Puigmal allargaran la temporada una setmana més, l'estació d'Els Angles té per objectiu de funcionar fins al cap de setmana de Pasqua.

A Catalunya Sud, una petita revolució al si d'una institució: L'Escolania de Montserrat acollirà noies per primera vegada en set-cents anys d'història. La coral, fins ara reservada als nois, va ser creada al segle XII a l'abadia benedictina de Montserrat a prop de Barcelona. Una vintena de noies integraran la coral, les audicions es faran a la primavera.

A l'Empordà, l'empresa ENDESA preveu l'entrada en funcionament del parc eòlic de la jonquera pel 2025. El projecte preveu la instal·lació de 9 aerogeneradors i una potència de 50 MW per un cost total de 50 M€. El parc eòlic de La Jonquera té el vistiplau de la Generalitat. Endesa preveu engegar les obres abans de la fi de l'any. Aquest parc eòlic permetrà de generar uns 140 GWh/any, l'equivalent del consum elèctric anual de la meitat de les cases de l'Alt Empordà.

Una bona notícia pels dracs catalans, TV3 transmetrà en directe la Superlliga de rugbi a 13. El club de Perpinyà i la televisió publica catalana han arribat a un acord. De bon principi seran 4 partits, el desplaçament a Leeds el 25 de març, la recepció de Warrington i St Helens a Gilbert Brutus i també el partit de Magic Weekend del mes de juny. D'altra banda, aquest dissabte els Dracs firmaran un acord de col·laboració amb la Plataforma per la llengua per dinamitzar la promoció i la visibilitat de la llengua catalana a l'estadi Gilbert Brutus.
 

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Redacció