INFORMATIU - Dilluns 13 de març del 2023

La manca de terrenys construïbles tindrà grans incidències a Catalunya Nord. Després de molts anys de construcció gairebé sense regles, l'aplicació de les lleis "Climat i Resiliències" provocarà una frenada dràstica. Les noves construccions seran limitades a la meitat en els 15 propers anys segons Jean-Paul Billès, president del SCOT de la plana del Rosselló. Unes limitacions que impactaran totes les polítiques municipals que no podran requalificar terrenys per construir i que fins i tot podrien haver de fer marxa enrere per algunes parcel·les. Un gran canvi que tindrà repercussions tant en el sector de la construcció com pel preu de l'habitatge a Catalunya Nord.

Habitatge encara, el diari l'Indépendant publica avui el detall del pla de renovació urbana del barri Sant Jaume de Perpinyà. Un projecte que inquieta els habitants del barri, que fins ara no van ser concertats. Segons l'Indépendant el pla preveu més demolicions i la construcció d'un centenar d'allotjaments i d'una vintena de locals comercials. 75 famílies hauran de ser reallotjades. El pla de renovació de Sant Jaume va ser presentat al comitè de pilotatge el passat 31 de gener

Un kit de benvinguda amb una llibreta de cançons catalanes i un pitet. És el que rebran des d'ara totes les famílies nord-catalanes a cada naixement. Una iniciativa del Sioccat, el sindicat intercomunal de promoció del català i de l'occità.

A la Cerdanya una vaga inèdita a les estacions d'esquí de La Molina i Port Aïne. Els treballadors protesten i demanen un nou conveni col·lectiu amb millors salaris. Segons els treballadors el conveni salarial va caducar fa 13 anys i les discussions amb l'empresa que gestiona les estacions d'esquí no avancen pas. Entre divendres i diumenge el personal es va parar de les 10 del matí a la una del migdia, el moviment podria ser reconduit el cap de setmana que ve.

A Barcelona els ciberlladres que es van emportar 4 Tera Bit de dades de l'Hospital Clínic demanen 4 milions i mig de dòlars per tornar les dades. Una proposta inacceptable segons els dirigents de l'hospital barceloní que ja han declarat que no pagarien pas. Després del ciberatac ara fa una setmana, l'hospital funciona gairebé normalment. L'hospital clínic de Barcelona dona atenció a més d'un milió d'habitants. Aquesta setmana els professionals haurien de recuperar la totalitat de les contrasenyes d'accés a la xarxa informàtica de l'hospital.
 

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Redacció