INFORMATIU - Dimecres 22 de febrer del 2023

A Catalunya Nord, la corba de precipitacions cau en picat, des de l'any passat, amb una caiguda del 60%. En un any només va caure poc més de 200 mm de pluja. Durant el mateix període, el cabal de la Tet ha baixat de meitat. En declaracions al digital Actu Perpignan, Georges Puig, conseiller municipal de Perpinyà, delegat a les qüestions hidràuliques, alerta sobre el nivell baixíssim de les capes freàtiques.

La línia d'alta velocitat entre Montpeller i Besiers és declarada d'utilitat pública urgent. És el primer tram que ha de permetre per fi la connexió dels TGV de Perpinyà cap al nord. L'anunci va ser publicat pel diari oficial de l'estat francès. Carole Delga, presidenta de la regió Occitanie i també al cap del consell d'administració de la societat Línia Nova Montpeller-Perpinyà, demana ara que el govern francès aprovi un calendari accelerat per a la construcció d'aquest primer tram.

L'OBSCAT, l'Observatori de la costa sorrera catalana engega un nou cicle d'estudi sobre l'erosió del litoral. Les recerques han de servir per entendre aquesta erosió i ajudar a prendre les mesures adequades. El mar avança inexorablement. Segons l'Observatori català, que aplega totes les mancomunitats del litoral rossellonès, cada any la costa recula de 2 m de mitjana. El fenomen afecta el 75% de la costa nord-catalana. L'estudi ha de servir per anticipar i redibuixar l'endegament del litoral que tindrem el 2050.


A Barcelona un treballador ha mort durant el muntatge del congrés mundial del mòbil que s’inaugura la setmana que ve. L’home era assalariat d’una empresa de càrrega i descàrrega que treballa actualment al muntatge del congrés mundial a la Fira de Barcelona. S’ha obert una enquesta per esbrinar les causes d'aquest accident mortal.

Sempre a Catalunya Sud diverses administracions públiques de la generalitat han estat víctimes d’una ciberestafa i s’han fet robar 4 milions i mig d’euros. Els estafadors informàtics han usurpat la identitat de clients habituals de les administracions i han cobrat milionades de factures. Ajuntaments, consells comarcals, entitats sanitàries…  una vintena d’entitats públiques han estat víctima d’aquesta estafa.
 

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Redacció