INFORMATIU - Dilluns 06 de febrer del 2023

60 hectàrees han cremat entre Torelles i Santa Maria, en la zona del Bordigó. L’incendi no es considera encara totalment apagat, però està controlat des d’ahir a la nit, i és encara vigilat per un centenar de bombers. El foc ha cremat una zona de matolls, i uns moments va amenaçar un mas del qual 7 persones van ser evacuades per precaució, a causa del fum. Els bombers també han hagut de protegir de l’incendi dos càmpings de Santa Maria.  En total 170 bombers han estat mobilitzats, entre els quals bombers de l’Aude que van venir en reforç. L’origen del foc no està determinat. Només se sap que va començar diumenge, a les 3 de la tarda en uns terrenys naturals de Torelles, prop del sender de les platges i que va progressar ràpidament a causa de la forta tramuntana que bufava ahir:

L’estat invertirà enguany entre 30 i 50 milions d’euros obres públiques a Catalunya Nord. La xifra va ser anunciada pel prefecte Rodrigue Furcy. La inversió concerneix quatre projectes majors, la construcció de la segona presó a Ribesaltes, el nou palau de justícia, la Ruta Nacional 116 i el pla de renovació del centre ciutat de Perpinyà. A banda d’aquests projectes l’Estat donarà prioritat a la renovació energètica dels batiments i les obres de renovació de les xarxes d’aigua potable. El prefecte també ha anunciat que l’estat accelerarà els procediments i els terminis administratius per la realització dels projectes d’interès públic.

Quin impacte tenen les xarxes socials sobre els adolescents? Aquest és el tema de la conferència que proposa demà l'associació La Bressola en col·laboració amb l’associació Mediaclic. La xerrada a càrrec de la periodista Barbara Gorrand es dedicarà a avançar solucions als problemes que poden generar l’ús abusiu de telèfons i xarxes socials pels adolescents. Amb més de 6 hores diaris de mitjana, el temps d'exposició a les pantalles ha explotat sobretot des del primer confinament. Segons els experts el temps de pantalla no hauria de superar 120 minuts diaris pels adolescents. La conferència tindrà lloc al col·legi Pompeu Fabra de la bressola al Soler demà dimarts a les 6 de la tarda.

El primer fòrum del treball del Vallespir se celebra demà als Banys d’Arles. És organitzat per la municipalitat en col·laboració amb l’agència Pôole Emploi de Ceret i una vintena d’empreses del sector del turisme, del termalisme, de la restauració, la salut, el transport i la indústria. La cita és a l’espai Mediterrani dels banys d’Arles demà dimarts el mati a partir de les 9 i fins a la una del migdia.

A Catalunya Sud, demà entren en vigor noves mesures de restriccions de la circulació dels camions. Són mesures temporals o permanents impulsades pel Servei Català de Trànsit que podrà dictar limitacions a la circulació de vehicles pesants amb l’objectiu de millorar la fluïdesa i la seguretat a les carreteres. Les restriccions concerneixen els vehicles de transport de mercaderies en general i també el transport de mercaderies perilloses. En funció de la situació els camions només podran circular a 80 km per hora.

A la comarca del Baix Empordà el tràfic de mercaderies ha augmentat d’un 3% al port de Palamós. El 2022 el volum de mercaderies va superar 190 mil tones que representa un increment del 36% comparat al 2019. Dos productes fars expliquen les bones dades del port de Palamós: la pasta de paper importada principalment d'Amèrica del sud i que serveix per elaborar mocadors, bolquers o paper higiènic. El segon producte far del port gironí és la barita, un mineral que s’empra per donar consistència a les pintures.  
 

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Redacció