INFORMATIU - Dijous 19 de gener del 2023

La neu podria arribar fins a la plana. Els previsionistes de Meteo França anuncien que la cota de neu podria baixar fins a Perpinyà aquesta nit. Tampoc serà un nevàs, podria caure 4 cm de neu a la part alta de la Fenolleda, l'Albera, el Vallespir i pot ser el Rosselló fins a la costa.

L'associació Albera sense Frontera segueix el combat per la reobertura dels passos fronterers tancats des de fa dos anys ara. Demà organitzen una reunió pública d'informació a la sala Novelty de Banyuls amb la participació del diputat europeu Eric Andrieu i del professor d'història de la universitat de Perpinyà Nicolas Marty. 

És un record. 18 tones de cànnabis van ser decomissades a Catalunya Nord  el 2022. Són 5 tones més que l'any anterior. Els serveis de l'Estat i les duanes han comunicat el balanç de les intervencions. El procurador de Perpinyà ha fet remarcar que el cànnabis o la marihuana representen el 98% de les drogues interceptades, per la resta, la cocaïna es compta en quilos i l'heroïna en grams. Un altre fenomen, amb 38 tones confiscades l'any passat, el contraban de tabac enregistra un augment del 90%.

Una iniciativa saludable a la Garrotxa amb l'entrada en servei del primer bus elèctric de Catalunya destinat al transport a la demanda. L'empresa Teisa farà circular el primer model a Olot i preveu eixamplar el servei fins a 5 vehicles 100% elèctrics abans de la fi de l'any. El servei local de transport a la demanda existeix des del 2021 a la comarca de la Garrotxa. L'any passat va acumular més de 6 mil passatgers.

En esports, bones notícies pel jugador de l'USAP Tristan Tedder que torna avui als entrenaments, un mes després d'haver patit un KO. El sud-àfrica, peça clau de l'equip català podrà jugar el pròxim partit de top 14 el pròxim 28 de gener contra l'estadi francès. Bones notícies també per Tom Ecochard, ferit la setmana passada durant el partit contra Glasgow. El mig de mélé finalment també hauria de ser disponible.
 

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Redacció