L'informatiu del dimarts 27 de novembre del 2018

  • Comença la campanya d’hivern dels restaurants del Cor. L’any passat es van distribuir 1 milió i mig d’àpats. El 2017, 70 000 persones van beneficiar un moment o l’altre de l’ajuda dels restos del Cor.

  • Com previst i per unanimitat, el Consell departamental ha decidit un pla d’inversions de 500 M € d’aquí el 2023. Un esforç d’inversió doblat respecte al que es feia fins ara, i això sense augmentar els impostos.
    Això si, el departament haurà de recórrer al crèdit.

  • L’aglomeració Perpinyà-Mediterrani ha votat contra la proposta del traçat de la línia del tren d’alta velocitat que passaria fora de Perpinyà. L’oposició d’esquerra defensa aquest tram, ja que considera que qualsevol altra solució retardarà encara més aquest projecte.

  • Un nord-català, un jove empresari de Perpinyà és un dels 8 portaveus estatals del moviment de les armilles grogues, té un passat polític relacionat amb el Rassemblement Bleu Marine.

  • Assemblea general dels elegits de la Cambra de mesters de Catalunya Nord. Els elegits consulars estan preocupats entre altres coses de la regionalització de les cambres prevista pel 2021.

  • Les defenses de Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull han demanat al Tribunal Constitucional que se'ls alliberi de forma immediata. Es basen en una sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans que ordena a Turquia l'alliberament d’un diputat kurd.

  • A Catalunya, èxit del moviment de vaga dels metges dels centres d’atenció primària: els metges reclamen un màxim de 28 visites per dia i per metge , i exigeixen disposar d'uns 12 minuts per pacient.na va aconseguir arribar a la superfície de Mart en una missió que busca estudiar l'interior del planeta vermell.

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Rafael Renyé