INFORMATIU: Dimarts 29 de novembre de 2022


 

Al cantó de Canoes on diversos partits nord-catalans demanen als electors de fer barratge a l'extrema dreta. Diumenge passat, el candidat RN Louis Aliot va arribar primer d'un escrutini parcial marcat per la forta abstenció (el 78% dels electors no van votar). La candidata sortint, de la majoria d'esquerra del consell departamental, ca ser eliminada a la primera volta. La segona volta serà doncs un duel entre dreta i extrema dreta, entre el batlle de Perpinyà i el de Canoes. A través de comunicats, Els verds, Unitat Catalana i la coalició d'esquerres criden els seus simpatitzants a votar per la dreta, o millor dit contra l'extrema dreta. Al centre, en canvi, els candidats del Modem han anunciat que no donarien consignes de vot. La segona volta es farà aquest diumenge.

Avui podria ser el dia de l'os, la candidatura perquè les festes de l'Os del Vallespir integrin el patrimoni de la UNESCO se joga aquest dimarts. La reunió clau té lloc a Rabat al Marroc d'on la delegació catalana espera tornar amb una bona notícia. Elegits i representants d'Arles de Tec, Sant Llorenç de Cerdans i Prats de Molló defensen la candidatura de les festes de l'Os que necessita un últim pas abans d'entrar al patrimoni immaterial de la UNESCO.

Perpinyà és de les ciutats més cares de l'estat francès. Aquest és el resultat d'una enquesta publicada ahir dilluns pel diari Le Parisien. La capçalera de París ha fet una classificació de les viles en funció del poder adquisitiu, dels salaris mitjans, dels preus de lloguers i de compra d'habitatge. Aquest còctel de dades fa que Perpinyà surti molt malament a la classificació, a la posició 76 sobre 100. L'enquesta explica també que Perpinyà se situa entre les ciutats més cares de l'Estat per la cistella de compres.

Una verbal de 277 mil euros per Manuel Valls. El tribunal de comptes va notar irregularitats en el finançament de la campanya de l'ex primer ministre francès a les municipals de Barcelona el 2019. Se li retreu haver superat i de molt, el límit de despeses autoritzades per una campanya. El cas Manuel Valls representa un record segons el tribunal de comptes que mai no havia sancionat cap candidat amb una multa tan important. Manuel Valls no ha fet apel·lació de la sanció i haurà de tornar els diners.
 

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Redacció