INFORMATIU: Dimecres 23 de novembre de 2022

Bon dia, més mobilització política a favor de la reobertura del coll de Banyuls. Si fa uns dies l'eurodiputat cors François Alfonsi va escriure al ministre de l'interior francès Gerald Darmamanin per denunciar aquesta situació, un altre diputat, Eric Andrieu, elegit a l'aude també acaba de demanar al ministre que retiri el decret prefectoral que ordena el tancament del coll, ara des de fa dos anys. En el seu correu, el diputat de l'Aude insisteix sobre la fragilitat de les bases jurídiques en que es basa la decisió de la prefectura. A CN com a l'Empordà, una àmplia majoria d'elegits, batlles, senadors i consellers ja s'han pronunciat per la reobertura del coll de Banyuls.

Una crida al benevolat. Els restaurants del cor engeguen la 38a campanya d'hivern que s'anuncia més dura que les precedents. Segons les previsions, el nombre de beneficiaris augmentarà d'un 20% enguany i l'associació necessita benèvols per assegurar la seua missió. L'any passat a Catalunya NordN els restaurants del cor van atendre 17 mil persones.

La prefectura dels P.O. anuncia una campanya de col·lecta de les armes. Arreu de l'estat francès es calcula que hi hauria prop de 2 milions de ciutadans que posseeixen armes sense tenir-ne el permís. Molt sovint es tracta de fusells de caça o d'armes de la Segona Guerra Mundial que s'han heretat sense que la família tingui coneixement que representa una infracció. La campanya que comença divendres permet de tornar aquestes armes, sense cap formalitat administrativa, a 3 punts de Catalunya Nord, a la comissaria central av de gran Bretanya de Perpinyà, a la gendarmeria de Ceret i de Prada.

A Catalunya Sud, la sequera obliga a prendre més mesures de restriccions d’aigua. El govern català ha apuntat dues comarques on la situació és molt preocupant. La zona dels rius Ter i Llobregat, entre Girona i Barcelona, i a l'Alt Empordà els barratges de Darnius i Boadella. A partir d’aquest divendres, s’aplicaran restriccions de l’aigua destinada a l’ús agrícola, industrial i recreatiu. Al sud, el pla de sequera és actiu des de l’octubre de l’any passat amb un seguiment mensual de la situació. En una roda de premsa la portaveu del Govern català, Patrícia Plaja, ha alertat que el context climàtic «és preocupant», que els períodes sense pluja cada son cop més recurrents, i que la ciutadania ha de canviar els seus costums de manera urgent.
 

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Redacció