INFORMATIU: Dilluns 21 de novembre de 2022

La caça a les piscines particulars és oberta. Abans de la fi de l'any els serveis fiscals de l'estat francès hauran localitzat i allistat totes les piscines privades, siguin declarades o no. La direcció general de les finances públiques s'ha associat amb Google per utilitzar les imatges dels satèl·lits i comparar les fotografies aèries amb les informacions del cadastre. Els eventuals propietaris que haurien descuidat de declarar la seua piscina s'han de cuitar, ja que el cens és gairebé acabat. A CN hi ha actualment 32 748 piscines privades declarades.

A Santa Maria la mar, la municipalitat prohibeix l'accés a 400 m de platges per culpa de l'erosió molt precoç enguany. Molts metres cúbics de sorra van ser emportats per les ones que es van menjar la platja en poques setmanes, cosa que no s’havia vist mai. Sempre segons la municipalitat de santa maria, els dics també van patir les llevantades i es podrien esquerdar. 

A Perpinyà uns militants ecologistes especialitzat en drets de la natura treballen per donar una personalitat jurídica al riu Tet. Es tractaria d'aconseguir una declaració de dret que reconegui els drets fonamentals de la ribera. Una iniciativa que podria parèixer sorprenent, però que es multipliquen arreu del món. La Tet tindria doncs els seus representants que podrien defensar els seus drets davant de la justícia. El mateix procés s'ha engegat per la Garrona i el riu Tavignano a Còrsega.

La Regió Occitanie llança una gran operació de reclutaments de conductors d'autobusos. Un ofici on manquen candidats per bé que la formació sigui gratuïta per als sense feines. Hi ha menester de 470 xofers d'autobusos per què la xarxa de transport escolar de la regió funcioni normalment. La xarxa de busos regionals transporta actualment 170 mil alumnes de la maternal fins al liceu.


A Catalunya Sud, 176 entitats d'una vintena de països demanen convertir la Prefectura de la Via Laietana de Barcelona en centre de memòria. Ahir diumenge, aprofitant l'aniversari de la mort del dictador Franco, diverses entitats catalanes cridaven a manifestar al davant de la comissaria de la Via Laietana que simbolitza els anys de tortura. A més de reclamar com cada any, reparacions per a les víctimes del franquisme, el col·lectiu va presentar una campanya internacional perquè tanqui la comissaria i es transformi en espai de memòria, d'arxius documentals i centre d'interpretació de la impunitat i la tortura.
 

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Redacció