INFORMATIU: Divendres 18 de novembre de 2022

Era fa tot just 3 anys, l'11 de novembre del 2019, el Tsunami Democràtic va portar milers de catalans al Portús on es va tallar l'autopista AP-7 durant dos dies. Aquella manifestació que volia donar un ressò internacional a la qüestió catalana, també va servir per comprovar la gran diferència de tractament entre els manifestants arrestats per la policia francesa, que no van ser perseguits i els 200 manifestants arrestats per la policia espanyola que van ser acusats de desordre públic i encara són encausats tres anys més tard. Per aquesta raó Alerta Solidària, el Comitè de Solidaritat Catalana, l'ANC, Òmnium Cultural, i el Consell de la República convoquen un acte demà al matí al Portús, per tal d'expressar suport als represaliats i mantenir la lluita viva.

També demà dissabte l'associació Albera sense Frontera organitza una gran caminada a favor de l'obertura del coll de Banyuls i dels passos fronterers que encara són tancats. Onze centre excursionistes del nord i del sud confluiran per un aplec al coll de Banyuls cap al migdia. Recordem que diversos passos fronterers són tancats des del gener de l'any passat per decisió prefectoral i amb el motiu de la lluita contra la immigració clandestina.

Aquesta tarda a les dues el tribunal correccional de Marsella farà públic el veredicte en l'afer de l'accident del bus de Millars. L'audiència serà retransmesa en directe al palau de justícia de Perpinyà. L'acusada, la conductora del bus, arrisca una pena de 5 anys de presó ferm.

Una manifestació anti corrida demà pels carrers de Perpinyà. La mobilització s'emmarca en la proposta de llei del diputat de la NUPES Aymeric Caron per tal de prohibir les corrides de toros a l'EF. Una proposta de llei que serà examinada i debatuda dijous que ve a l'assemblea francesa. A CN els quatre diputats d'extrema dreta ja s'han pronunciat a favor del manteniment de la corrida. A Perpinyà, l'associació Animalibre crida a la mobilització per sostenir la interdicció. La cita és a la plaça de la victòria, davant del castellet, demà dissabte a les 3 de la tarda.

Una crida, arreu dels PPCC. Avui comença la viquimarató de la llengua catalana. Una marató d'una setmana per a crear o enriquir articles de la Viquipèdia catalana i també traduir articles del català cap a altres llengües. Per marcar l'inici d'aquest viquimarató, l'Oficina Pública de la Llengua catalana organitza aquesta tarda una trobada viquipedista a les 5 al casal de Perpinyà. S'hi farà una breu formació sobre les eines d'edició de l'enciclopèdia. Es demana que els voluntaris interessats portin ordinador portàtil o tauleta.

60 anys de la revista "Les cahiers du Viell Ille", una revista que no ha deixat de parèixer des del 1962. La publicació és una referència per nombrosos historiadors. Per celebrar aquest aniversari s'editaran dos números especials i els lectors són convidats a una trobada demà dissabte, a les 5 i mitja, a l'espai de l'antiga fàbrica La Catalana, a Illa de tet.
 

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Redacció