INFORMATIU: Dimarts 21 de juny de 2022

A Tuïr continua la vaga dels carters que va començar el passat 7 de juny. de seguir la vaga i no descarten altres formes de protestes.

La victòria del Rassemblement National a Catalunya Nord és històrica. El partit d’extrema dreta ha guanyat a les 4 circumscripcions amb 4 candidates del cercle més proper de Louis Aliot.

El partit Unitat Catalana ha reaccionat amb un comunicat a aquesta situació que lamenta. 

Considera que el "Rassemblement National " lluita contra la cultura catalana, les relacions transfrontereres i qualsevol expressió de la identitat de la Catalunya Nord.

A Catalunya Sud s’han finalment apagat tots els incendis que cremaven des de feia una setmana.  Han estat més d’una 50ena de focs que han afectat almenys unes 4000 hectàrees en total.

Aquest dilluns el president d’Òmnium Cultural, Xavier Antich, s’ha adreçat al Consell de Drets Humans de les Nacions Unides per denunciar l’espionatge de les autoritats espanyoles als polítics i líders independentistes, el cas conegut com a Catalangate.

Avui és la festa de la Música, es tracta de la 40ena edició d’aquesta cita per entrar de ple en l’estiu, creada per al llavors ministre de cultura Jack Lang influenciat per una idea d’un músic nord americà Joel Cohen.

La pel·lícula catalana de Carla Simón que va guanyar l’Òs d’or de la Berlinale, 'Alcarràs'  ha superat ja els 2 milions d'euros de recaptació.

Rugbi 13 - Dos jugadors dels Dracs Catalans han tornat ferits després del partit de l’equip de França contra el País de Gal·les el passat cap de setmana. 

Arthur Mourgue s’ha fet mal al tormell i Jordan Dezaria al peu, tots dos seran absents diverses setmanes.

Olimpisme - El Comitè Olímpic Espanyol, el COE, ha anunciat aquest dilluns que renunciava a presentar una candidatura espanyola als Jocs Olímpics d'hivern del 2030 arran de les desavinences entre Catalunya i Aragó. En canvi el COE ha deixat entreveure la possibilitat que Catalunya presenti una nova candidatura per als jocs del 2034 en solitari.

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Rafael Renyé