INFORMATIU: Dijous 19 de maig de 2022

Per primer cop el termòmetre va superar els 30 graus ahir. A Perpinyà es van registrar 31,6 graus, uns valors de prop de 10 graus per sobre de les temperatures normals de temporada.

El primer incendi important de la temporada va cremar ahir a Òpol. El foc va ser controlat ahir al vespre després d’haver cremat 8 hectàrees de garriga i de pineda.

Al consell municipal d’Elna ahir es va tornar a parlar en català. Recordem que al mes de gener una intervenció en català de l’adjunt al batlle, Pere Manzanares, va aixecar la indignació de l’oposició. Des de llavors el batlle Nicolas Garcia i l’equip municipal van oficialitzar l’ús del català als consells municipals, a condició que la intervenció sigui traduïda al francès.

Es confirma l’arribada de l’escola 42 a Perpinyà. Aquesta escola d’informàtica s’instal·larà als locals de les Dames de France i podrà acollir fins a 150 alumnes. La presentació oficial de l’escola es farà el pròxim 25 de maig per una obertura prevista al mes de novembre.

El Centre de formació i de recerca sobre els medis mediterranis de la Universitat de Perpinyà organitza avui un cine-debat. Presentaran el film RESMED, un projecte de les xarxes de reserves marines transfrontereres del Mediterrani.

El president del Govern, Pere Aragonès i el president a l’exili, Carles Puigdemont es van reunir ahir a Brussel·les per debatre i reflexionar sobre grans qüestions d’actualitat a Catalunya. Els dos presidents van tractar, entre altres coses, de la qüestió de l’espionatge als líders catalans del cas Pegasus. 

A Ceret, el cicle Gaudi de cinema en català continua avui a les 20h30 al cinema le Ceretan. Es projectarà “Estiu 93 de Carla Simón”, més endavant es podrà veure a Oceja el 24 de maig i a Prada el 31 de maig.

El compositor de sardanes, director de cobla, músic i activista català Jesús Ventura i Barnet va morir ahir a l'edat de 60 anys a causa d'una malaltia.

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Redacció