INFORMATIU: Dimecres 18 de maig de 2022

La calor ens acompanyarà encara avui amb valors que podrien passar els 30 graus a la plana, al Vallespir i més encara a les Corberes. Avui a la plana del Rosselló d’esperen temperatures d’uns 10 graus per damunt dels valors normals per aquesta temporada.

 A Elna els arqueòlegs han descobert 3 nous sarcòfags. Van aparèixer durant unes obres per renovar les canalitzacions d’aigua que van començar el passat mes de març. Les excavacions han posat a la llum una important necròpolis de l’època romana, entre els segles IV i VII.

Prop d’un centenar de persones van manifestar ahir al centre de Perpinyà amb motiu de la Jornada Internacional contra l’homofòbia, la transfòbia i la bifòbia.

La sentència és definitiva, el cantant de rap mallorquí Valtònyc no serà extradit a l’estat espanyol. El Tribunal d'Apel·lació de Gant ha refusat per segon cop l’extradició i la Fiscalia ja no presentarà cap més recurs.

La Generalitat de Catalunya preveu que la temporada d’incendis a les comarques gironines serà complicada. L'Alt i el Baix Empordà són les dues comarques que més preocupen, per això el Departament d'Acció Climàtica de la Generalitat ha invertit 2 milions d'euros en tasques de prevenció d'incendis al territori gironí.

El govern de la Generalitat va presentar ahir un recurs contra la demanda del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per aplicar el 25% de castellà a les escoles a finals d'aquest mes. Mentre no es resolgui aquest recurs, la Generalitat demana que se suspengui l'execució de la sentència.

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Redacció