INFORMATIU: Dimecres 11 de maig de 2022


A Tuïr els investigadors han començat les investigacions per conèixer les causes de l’incendi que ha cremat 500 m² de la teulada de les Caves Byrrh. La gendarmeria ha obert una investigació i de moment és la pista accidental que és privilegiada.

Els trens tornen a circular al sud de Perpinyà. Ahir un tren de mercaderies va descarrilar al nivell d’un l’intercanviador ferroviari. L’incident va obligar a tallar la circulació dels trens de la línia Perpinyà-Figueres-Barcelona i la línia Perpinyà-Illa. 

L’Alternative, moviment ciutadà, obert i democràtic, se suma a la Nova Unió Popular, Ecològica i Social. Aquest moviment nascut l’any 2019 per les eleccions municipals de Perpinyà ha decidit donar suport a la unió de les esquerres per fer front a la urgència climàtica i a l’augment de la pobresa.

La justícia espanyola ha validat la imposició d’un 25% de castellà a l’escola sud-catalana.Amb aquesta imposició, a més de l'assignatura de llengua castellana, hi haurà una segona matèria que s'haurà d’impartir en castellà. 

Laura Borràs i Jordi Turull han arribat a un acord per formar una candidatura única per al Congrés de Junts que se celebrarà el 4 de juny a Argelers. Segons aquest acord Laura Borràs assumirà la presidència de JUNTS i Jordi Turull passarà a ser el secretari general.

La comissió d'investigació del Parlament Europeu sobre Pegasus ha acordat enviar una missió d'eurodiputats a l’estat espanyol per investigar l'espionatge.

El govern espanyol ha decidit destituir la directora del Centre Nacional d'Intel·ligència, espanyol, per l'espionatge amb Pegasus a l’independentisme català.

El festival de música electrònica, l’Electrobeach acaba d’anuncia els noms de 12 artistes que actuaran al Barcarès els dies 14, 15 i 16 de juliol.

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Rafael Renyé