INFORMATIU - Dijous 13 de gener de 2022

Dia de protesta a l’educació avui amb un moviment de vaga per denunciar la mala gestió de la crisi sanitària per part del govern.

La vaga a l’educació ha rebut el suport dels elegits de la majoria departamental. Els consellers departamentals comprenen l’exasperació de la comunitat educativa i se sumen a la crida per fer vaga avui.  

Per aquells pares que treballen avui i que no poden guardar llurs infants, els ajuntaments obren els centres périescolars per assegurar un servei mínim d’acollida.

Les assistents maternals també es mobilitzen avui. En aquest cas volen denunciar un protocol massa lleuger que segons els sindicats posa en perill el personal. 

La taxa d’incidència de la Covid-19 baixa lleugerament tot i mantenir-se força elevada. Avui estem a 2.441,3 casos per 100.000 habitants a Catalunya Nord.

El Pass vaccinal ha estat validat amb modificacions pel Senat francès: quan el nombre de malalts per Covid-19 passa per sota de les 10.000 hospitalitzacions el Pass Vaccinal serà automàticament suspès.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va fer ahir una conferència a Madrid en què va insistir en què un referèndum per la independència "és necessari" i que l'Estat Espanyol "s'ha d'atrevir a guanyar-lo democràticament".

Al País Valencià, un jutjat d'Alacant ha condemnat la Conselleria de Sanitat valenciana a indemnitzar el personal sanitari per la manca de mitjans de protecció durant la primera onada de la covid.

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Rafael Renyé