INFORMATIU: Divendres 22 d’octubre 2021


Avui i demà col·legi i liceu a Perpinyà! Aquest és un dels lemes que se sentiran demà als carrers de Perpinyà durant la manifestació que convoca la Bressola per reclamar l’obertura d’un col·legi-liceu al Monestir de Santa Clara. La cita serà demà a les 11 del matí a Plaça Catalunya i acabarà davant l’ajuntament de Perpinyà.

El Primer Ministre Jean Castex serà avui a Catalunya Nord per assistir a la sortida del tren de mercaderies entre els mercats de Sant Carles i de Rungis. Aquest acte marcarà el retorn a l’activitat d’aquesta línia de tren de mercaderies que va deixar de funcionar a l’estiu del 2019.

La Nit de Sant Jordi organitzada cada any per Òmnium Catalunya Nord, atorga premis literaris durant un sopar de gala que reuneix autors, institucions i públic. L’acte d’entrega dels premis de Sant Jordi es farà avui a les 18h a la Casa de la Catalanitat. 

Ha mort Pierre Roig, exbatlle de Santa Maria durant 37 anys, entre el 1983 i el 2020. La seua petjada sobre el seu municipi és innegable, convertint un petit vilatge costaner en una gran estació balneària de prop de 5.000 habitants.

Aquest diumenge es compliran 50 anys del famós discurs de Pau Casals davant les Nacions Unides l’any 1971. Un discurs que 50 anys després encara fa posar la pell de gallina.

Per recordar aquest discurs històric, la vila de Toluges convoca un acte de commemoració del cinquantenari del discurs de Pau Casals davant les Nacions Unides el 24 d’octubre del 1971.

La defensa del president Carles Puigdemont, de Toni Comín, de Clara Ponsatí i de Lluís Puig ha presentat un recurs de súplica davant del Tribunal Constitucional espanyol contra la decisió d’avalar les ordres de detenció contra els exiliats.

 

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Redacció