INFORMATIU: Dimarts 19 d’octubre 2021

Els representants de l’Euroregió van participar ahir en una conferència de premsa a Perpinyà. Montserrat Vilalta de la Generalitat de Catalunya, Antoni Vicens del govern Balear i Nadia Pellefigue de la regió Occitanie, van criticar la voluntat de l’ajuntament de Perpinyà d’impedir l’obertura d’un col·legi-liceu al Monestir de Santa Clara.

La decisió de l’ajuntament de Perpinyà de fer ús del seu dret de preempció sobre el Monestir de Santa Clara ha rebut crítiques del representant de les associacions a l’Oficina Pública de la Llengua Catalana i del Col·lectiu 2 d’abril que criden a manifestar el pròxim divendres a les 11h del matí a Plaça Catalunya de Perpinyà.

La Covid-19 va fer una nova víctima ahir a l’hospital de Perpinyà. EL balanç total de víctimes a Catalunya Nord des de l’inici de l’epidèmia és de 413 morts.

Jornada de vaga avui dels acompanyants d’alumnes en situació de hàndicap. 4 organitzacions sindicals criden a manifestar aquest matí per denunciar la situació de precarietat laboral que pateixen. 

Segon dia de vaga a la SNCF. Els agents de conducció van iniciar un moviment de protesta ahir. Les pertorbacions es mantindran avui. La SNCF assegura que avui circularan 6 TER sobre 10 a la regió.

Han començat les obres a la RD115, a la carretera del pont de Ceret. Les obres es realitzen de nit per impactar el menys possible la circulació. 

A l’estat espanyol el govern està provant d’aprovar els Pressupostos Generals de l’Estat. Per poder fer-ho Pedro Sánchez té menester d’arribar a convèncer diversos partits. Les negociacions amb ERC estan a punt de començar, però Pedro Sánchez ha deixat clar que la negociació dels pressupostos és una cosa i la taula de diàleg entre els governs català i espanyol n’és una altra.

Aquesta setmana s’ha de constituir a Catalunya Sud la Comissió parlamentària d’estudi del model policial. L’objectiu de la comissió és la creació d'un mecanisme de control de les actuacions policials i d'ordre públic, "extern i independent" del Departament d'Interior.

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Redacció