INFORMATIU: Dijous 23 de setembre


La mascareta a l’escola ja no serà obligatòria pels alumnes de primària en els departaments menys afectats per l’epidèmia de Covid-19. Aquesta mesura entrarà en vigor el 4 d’octubre i només seran concernits els departaments amb una taxa d’incidència de menys de 50 caos per 100.000 habitants. Catalunya Nord té avui una taxa d’incidència de 56 casos per 100.000 habitants, és a dir just per damunt del límit decidit pel govern. 

Els professors faran vaga avui juntament amb altres professionals de l’educació com els vigilants o els acompanyants d’alumnes handicapats. 4 sindicats criden avui a la mobilització: la FSU, FO, CGT i Sud reclamen una revalorització dels salaris i la contractació de més personal. Una manifestació ha estat convocada a les 10h30 del matí avui des de Plaça Catalunya de Perpinyà.

El tribunal administratiu de Montpeller ha donat la raó a la Comunitat Urbana de Perpinyà-Mediterrani que s’oposava al Prefecte dels Pirineus Orientals, Etienne Stoskopf. 

La secretària d’Estat encarregada de les persones handicapades serà avui a Perpinyà amb motiu del congrés del consell estatal de l’hàndicap i de l’ocupació de les persones discapacitades

Un elegit del Rassemblement National serà el nou representant per la comissió d’atribució dels allotjaments socials de l’oficina HLM de Perpinyà Mediterrani. Es tracta de François Dussaubat, adjunt al batlle de Perpinyà encarregat de recursos humans. La seua candidatura ha rebut el suport dels elegits comunitaris d’esquerres, només els elegits Les Républicains hi han votat en contra.

Avui comença a Ceret el 21è Eco festival al mas de Nogareda. Fins diumenge hi trobareu debats, conferències i passejades sobre el tema de l’arbre i del bosc. L’objectiu és de sensibilitzar un nou públic a l’ecologia i de la importància dels nostres boscos.

L’Hora Solidària us convoca avui per una nova mobilització per recordar que més de 3.300 catalans són represaliats per haver exercit llurs drets fonamentals d’expressió i de mobilització. Avui la concentració de l’hora solidària es farà a partir de les 18h30 al peu del Castellet de Perpinyà.

El departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha informat que prop de 70.000 vaccins contra la covid-19 han caducat aquest estiu perquè havien anat a vacunar-se menys persones de les previstes.

L’USAP ha rebut una multa de 5.000 € pel llançament d’una bengala a Aimé Giral durant el matx contra Biarritz. El club no haurà de pagar la multa de moment. La sanció s’aplicarà només en cas que es repeteixin fets similars.

 

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Redacció