INFORMATIU: Dimecres 22 de setembre

Continua el retrocés del coronavirus a casa nostra. El nivell de vaccinació entre la població continua pujant, avui un 79% dels nord-catalans han rebut almenys una dosi del vaccí.

Nou consell de defensa sanitària aquest matí amb presència d’Emmanuel Macron. Un dels punts a l’ordre del dia és el Pass Sanitari que podria deixar de ser obligatori en els departaments menys tocats per la Covid-19. A l’estat francès avui hi ha una 40a de departaments per sota del llindar d’alerta que és de 50 casos per 100.000 habitants. A casa nostra encara estem un poc per damunt, a 56 casos per 100.000 habitants, però ja fa dies que aquesta xifra està baixant.

El director dels serveis departamentals de l’Educació Nacional, Frédéric Fulgence, va fer un punt sobre la situació sanitària als establiments escolars. Avui hi ha 17 classes tancades per casos positius de Covid-19, són 13 classes de menys en comparació amb la setmana passada.

Un dels centres educatius que més preocupa és el liceu Pierre de Coubertin de Font Romeu on han tancat 4 classes. Les autoritats han posat en plaça una campanya de test per seguir de prop l’evolució de l’epidèmia al si del liceu.

La comunitat urbana de Perpinyà finançarà un part de les obres d’ampliació de la línia d’Alta Velocitat entre Besiers i Montpeller. Els elegits de l’aglomeració han votat per unanimitat una participació en el pagament del projecte a alçada de 61,6 milions d’€. 

Aquesta tarda a la Casa de la Generalitat de Perpinyà s’hi presentarà una història rocambolesca de Catalunya: La del tractat dels Pirineus. La partició de Catalunya, un llibre de Michel i Annie Bougain, explica com es va preparar i signar el tractat dels Pirineus amb documents que no s’havien publicat mai fins ara.

El govern espanyol ha ajornat l'aprovació de la llei de l'audiovisual, després de les crítiques pel fet que el text no garanteix un percentatge de contingut en llengua catalana a les grans plataformes. 

La fiscalia espanyola s’ha oposat a la concessió de l’indult al cantant de rap català Pablo Hasél.

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Redacció