INFORMATIU: Divendres 17 de setembre

Aquest cap de setmana les jornades del patrimoni obren les portes de monuments, museus, jardins, o encara edificis religiosos. 

A Catalunya Sud aquestes jornades europees del patrimoni tindran lloc un poc més tard, els 8, 9 i 10 d’octubre. Aquestes jornades de portes obertes celebren enguany 30 anys.  

En el marc d’aquestes jornades europees del patrimoni el vilatge d’Illa us proposarà demà dissabte un dia d’homenatge a Josep Sebastià Pons.

Descoberta històrica a la Cauna de l’Aragó de Talteüll. Fins ara la comunitat científica pensava que els primers rastres de la domesticació del foc per l’home a Europa remuntaven a -400.000 anys. Però aquesta estimació és ara qüestionada per una descoberta recent a la cova de Talteüll. Un equip de recerques acaba de trobar rastres de foc vells de 560.000 anys, és a dir 160.000 anys abans del que es pensava. 

EL Partit dels Demòcrates de Catalunya farà el lliurament del premi Carrasco i Formiguera aquest dissabte a Prats de Molló. Els guardonats d’enguany són el president d’Òmnium Jordi Cuixart i el president a l’exili Carles Puigdemont per llur compromís amb l’humanisme, la democràcia i els valors republicans.

Demà se celebra a Prada la Festa de Tren, al programa: esmorzar i música al tren de 8h06 sortint de Perpinyà, Taules Rodones sobre les petites línies, les connexions transfrontereres, i els Trens Turístics, inauguració de la plataforma d’intercanvis multimodal i dinar de germanor amb animació musical.

L'endemà de la taula de diàleg que ha evidenciat, un cop més, les tensions entre ERC i Junts, el president Aragonès ha citat el vicepresident Puigneró per deixar-li clar que situacions com aquesta no es poden repetir i li ha demanat lleialtat a l'acord de govern.

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Redacció