INFORMATIU: Dilluns 13 de setembre

La difusió del virus de la Covid-19 a Catalunya Nord està a la baixa. Aquest diumenge vam passar sota la barra dels 100 casos per 100.000 habitants.

Aquesta millora de la situació sanitària ha portat el Prefecte dels Pirineus Orientals a suspendre, des d’aquest matí, l’obligació de portar mascareta a l’espai públic.

Aquesta setmana també anuncia l’obligació de vaccinació pel personal sanitari. A partir de dimecres els treballadors del sector de la salut que no hagin rebut almenys una dosi del vaccí ja no podran treballar i per tant tampoc cobraran el seu sou.

Dissabte era la Diada Nacional de Catalunya, el dia abans la Casa de la Generalitat de Perpinyà va fer el seu acte institucional a Prats de Molló. L’invitat especial va ser el president d’Òmnium, Jordi Cuixart que ha passat quasi 4 anys a presó. 

Els centres escolars de Catalunya Sud tornen a obrir avui després de les vacances d’estiu. Aquesta reentrada es fa amb les mateixes mesures sanitàries que ja eren vigents durant l’any escolar passat.

La redacció de França 3 País Català ha fet la reentrada en uns nous locals. Des del 1972 la televisió local estava en un edifici del barri del Molí de vent a Perpinyà

La setmana del llibre en català acaba de començar al Moll de la Fusta de Barcelona. Fins el 19 de setembre es presentaran fins a 270 novetats i es faran 256 actes de presentació i de taules rodones. 

Acaba de nàixer un moviment d’autodeterminació a la Cornualla, un territori de l'extrem sud-oest de Gran Bretanya

L’USAP ha sumat la primera victòria de la temporada després d’haver guanyat Biarritz per 33 a 20. Amb els 4 punts aconseguits dissabte, l’USAP es situa a la 10a posició del campionat de Top14.

I dissabte també jugaven els Dracs Catalans que van rebre el trofeu que premia el líder de la fase regular de la Superlliga. Un equip dels Dracs renovat afrontava Huddersfiels en un matx que va acabar amb el resultat de 18 a 30. Aquests dos partits els vau poder seguir en directe per Ràdio Arrels.

El jugador usapista Melvyn Jaminet rebrà avui un oscar atorgat pel diari Midi Olympique que recompensa el paper de Jaminet en els èxits aconseguits per l’USAP durant la temporada passada. Jaminet rebrà el premi aquest vespre en una cerimònia al Palau dels Congressos de Perpinyà.

Avui també serà premiat el jove jugador de l’USAP Sacha Lotrian amb l’Oscar espoir de Midi Olympique.

Polèmica a Prada després del partit entre la Joventut Olímpica Pradenca, la JOP i Guissan. La JOP estava guanyant al moment en què l’àrbitre va xiular la fi del matx. Quan els pradencs ja celebraven la victòria, l’àrbitre assistent va assenyalar una falta a favor del rival. 

Els informatius

Els informatius
Descripció del programa
Emissió
actualment no en emissió
Presentat per
Redacció